The Chemical Brothers uživo u Zagrebu s novim albumom „No Geography“

by srp 24, 2019Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Sredinom travnja ove godine utjecajna skupina The Chemical Brothers predstavila je novi studijski album „No Geography“, i u sklopu velike svjetske turneje kojom promoviraju hvaljeno izdanje stižu i u Hrvatsku – 12. listopada po prvi put će nastupiti u Zagrebu!

U sklopu velike ‘No Geography’ turneje, koncerata i nastupa na najvećim svjetskim festivalima, od Meksika do Australije, preko Glastonburyja u Velikoj Britaniji do Fuji festivala u Japanu, a uoči velike završnice u O2 Areni u Londonu, The Chemical Brothers stižu u Hrvatsku, i to u Zagreb, gdje će nastupiti po prvi put!

Više od 20 godina The Chemical Brothers iznova definiraju elektroničku glazbu, kao i doživljaj iste. Njihovi nastupi uživo evoluirali su od skromnih londonskih klubova do najvećih svjetskih pozornica, a osnovna ideja ostala je ista: njihov koncert kreira transcendentalni audio-vizualni prostor kojem se publika jednostavno prepusti i izgubi u njemu.

Sredinom travnja ove godine, duo je objavio svoj deveti po redu studijski album, naziva „No Geography“ s ukupno 10 novih pjesama! Svakim novim albumom pomiču granice auditivnog i vizualnog izražavanja, a to su uspjeli i s ovim izdanjem, koje je doživjelo izvrsne reakcije publike i kritike! Album je dostupan i hrvatskoj publici – putem digitalnih glazbenih servisa Deezer i Google Play, te u fizičkom obliku u svim CD shopovima.

Skupinu čine članovi Tom Rowlands i Ed Simons. S radom su započeli u Manchesteru, a proslavili su se hitovima poput „Galvanize“, „Go“ i „Hey Boy, Hey Girl“, koji su na streaming servisima preslušani više od 120 milijuna puta. Do danas su prodali više od 12 milijuna albuma, a ujedno su prvi pripadnici tog žanra koji su osvojili nagradu Grammy.

The Chemical Brothers ovom prigodom po prvi put stižu u Zagreb, a posljednje samostalno gostovanje u Hrvatskoj, prije skoro 10 godina na Pagu, bilo je rasprodano. Ulaznice za koncert u Domu Sportova u prodaji su putem sustava Eventim, po cijeni od 430 kn za parter te 350 kn za tribine.