The Black Room otvaraju vrata Motel Monaca

by tra 9, 2022Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Riječka rock četvorka The Black Room s velikim zadovoljstvom predstavlja svoj novi album “Motel Monaco” i novu članicu, basisticu Ani Šešet.

Bend je oformljen 2014., dvije godine kasnije izdali su debitantski album “In This Town Lies A City” kojim su na prvu privukli pažnju publike i kritike, a sve odreda afirmativne recenzije potvrdile su kvalitetu i dale im vjetar u leđa za nova stvaranja.

Zvuk utemeljen na garage rocku, uz snažno podsjećanje na brit-rock devedesetih, pogotovo kad je riječ o pjevaču The Black RoomaJakovu Kataliniću koji sugestivnim vokalom odlično interpretira njihove sonične priče. Zvuk gitare Lea Ventina upečatljiv je bilo da se radi o samoj atmosferi ili o brzim i snaznim rifovima a ritam sekcija Ivana Ritoše na bubnjevima i Ani Šešet na bassu zaokružuje energiju cjelog benda.

Foto credit | Kristina Barišić

S novog albuma već su predstavili audio-vizualnu trilogiju, singlove ‘I’ll Talk You Into It‘Lawless Boulevard’ i ‘Motel Monaco‘, naslovnu pjesmu kojom i započinje ovaj dugosvirajući materijal. Ona je bila inicijalna inspiracija za stvaranje ostatka pjesama kojima The Black Room istražuju teme odrastanja, usamljenosti, melankolije i generacijskog egzistencijalizma.

Vizualni identitet na dosad objavljenoj trilogiji dala je nagrađivana riječka redateljica Kristina Barišić s kojom je bend već najavio nove suradnje.

“Album je dijelom inspiriran našom zadnjom europskom turnejom te ponajviše “drugim licem” gradova regije i njihovih kutaka koji su nas vratili u neka zaboravljena vremena. Složili smo koncept album smješten u fiktivnom “Motelu Monaco” koji služi kao platno za naše kratke sonične priče.” – kaže ekipa The Black Rooma.

Foto credit | Kristina Barišić

Jedanaest pjesama čine jedinstvenu cjelinu prožetu zaraznim ritom, upečatljivim melodijama i vokalom.. Uz izričaj na engleskom jeziku, promišljeno pisanje tekstova te vrhunsku produkciju i realizaciju, The Black Room može ravnopravno stati uz bok svjetskih imena.

Stvaranje na engleskom jeziku veću im je prepoznaljivost donijelo u regiji (i šire) nego na domaćem terenu, što im je osiguralo i razne europske festivalske nastupe i etiketu fantastičnog live benda.

Riječki bend servirao je još jedan album itekako vrijedan slušanja i opravdao epitet jednog od najperspektivnijih domaćih bendova. ‘Motel Monaco’, od mood boostera, noćne vožnje ili introspektive, definitivno je album koji se sluša na repeat.