Podijeli objavu

Legendarna skupina The Beach Boys vraća se u sasvim novom ruhu. Svoje prepoznatljive klasike začinili su s dozom orkestralnih instrumenata u čemu im je pomogao Kraljevski filharmonijski orkestar. Hrvatskoj publici album je dostupan na Deezeru i Google Playu.

The Beach Boys su se preselili s plaže u društvo Kraljevskog filharmonijskog orkestra i spojili sve dobro poznate pjesme s novim simfonijskim aranžmanima. Za produkciju cijele priče zaslužan je Abby Road Studios, točnije Nick Patrick i Don Reedman. Osim što je album publici dostupan u CD i digitalnom obliku, vinilno izdanje izlazi 17. kolovoza.

Brian Wilson iz Beach Boysa veoma je zadovoljan postignutom suradnjom: „Oduvijek sam znao da će vokalni aranžmani koje sam stvorio 1960-ih biti savršeni za orkestralnu izvedbu, a nema boljeg orkestra na svijetu od Kraljevskog simfonijskog orkestra.“

Orkestar se u studiju okupio u ožujku ove godine pod vodstvom Stevea Sidewella i Sally Herbert, a simfonijski aranžmani nastali su s originalnih snimaka Beach Boysa. Bruce Johnson je također dao svoj komentar na ovu suradnju: „Kada sam slušao album, shvatio sam kako novi aranžmani nisu odnijeli pjesme u krivi smjer – već suprotno. Orkestar je snimkama koje smo već snimili samo nadodao predivnu vilinsku prašinu. Ovo je nova interpretacija našeg rada, bez da se izgubio naš glazbeni temelj. Jako mi se sviđa!“.

Beach Boysi okupili su se 1961. godine, a kruna svih njihovih uspjeha zasigurno je ulazak u Rock and Roll Hall of Fame 1988. godine.