Podijeli objavu

Zagrebački bend The A! sinoć su nastupili u Perivoju Roberta Visianija u sklopu festivala Changer Meetup s jednim ciljem – da posjetitelje zagriju i rasplešu kombinacijom pop, soul i funk ritmova. I u tome su itekako uspjeli.

Pored odličnih “Divan sunčan dan” i “Jedan dobar razlog” sa njihovog albuma “Stereo” sinoć smo mogli uživati u pjesmama od hip-hopa do soul i funky ritma, popa i rocka, balada…..

Slušali smo tako (i pjevali) pjesme Stinga (koji je nedavno gostovao u pulskoj Areni), Michael Jacksona, Ben E. Kinga, Bruna Marsa, a šećer je kao i uvijek ostavljen na kraju prince i “Purple rain”.

Iako se malo čekalo na šibensku publiku da popune Perivoj, vjerojatno zbog završetka finalne vaterpolo utakmice, za sinoćnji koncert možemo reći da je bio izuzetno napunjen pozitivnom energijom, sve od strane lead vokala Mihaela i cijelog benda, a onda i od publike koja im je na kraju uzvratila glasnim pjevanjem, pljeskom, vraćanjem na binu i poslije svega kupnjom njihovog posljednjeg nosača zvuka “Stereo” kojeg su fanovi kupovali poslije kocerta, a članovi benda popisivali.

Osim domaćih tu su bili i najviše raspoloženi turisti uz Belgije koji nisu stali plesati i uživati od početka koncerta koji su i na dar dobili novi album grupe The A! na oduševljenje ženskog dijela publike. 🙂

The A! je prvi hrvatski bend koji je uspješno završio kampanju na Kickstarteru , svjetskoj crowdfunding platformi, a njihovi engleski singlovi vrte se na preko 600 radijskih postaja diljem svijeta dok hrvatske inačice haraju domaćim radijskim eterom.

Osim aktualnog singla „Pusti me van“, bend je na ljetnoj turneji u svrhu promocije debitantskog albuma „Stereo“ koji je dvostruko dvojezično izdanje.

„Pusti me van“ govori o bijegu iz svakodnevnice i borbu protiv „matrice“ što su pokušali dočarati u spotu kojeg je režirala Anita Nadj. Pjevač Mihael Kvorka je preuzeo glavnu ulogu u spotu za kojeg kaže da je: “svojevrsna kritika društva opsjednutog tehnologijom. Ona nas malo po malo, barem u spotu, u potpunosti preuzima, a ja se kroz cijelu pjesmu trudim pobjeći iz tog ´streama´ koji traje 24 sata na dan bez prestanka.”

Nadamo se da će nam The A! ponovno doći u Šibenik da nam daju još jednu dozu odlične glazbe i ponove pozitivnu energiju, ples i pjevanje kakvo smo doživjeli sinoć.

Thumbs Up! 🙂