Tenori i Glazbari oduševili, koncertna i filmska sezona na tvrđavama ide dalje: Evo što nas očekuje!

by kol 31, 2022Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Sjajnim koncertom Šibenske narodne glazbe & 4 Tenora sinoć je na Tvrđavi sv. Mihovila zaključen koncertni kolovoz, no rujan nam donosi još uzbudljivih svirki, dok na Tvrđavi Barone dalje ide filmski program pod zvijezdama!

Bolji kraj kolovoza na Tvrđavi sv. Mihovila teško da smo mogli zamisliti. Miljenici publike, ŠNG & Tenori, sinoć su ponovno ispunili tribine i oduševili sve prisutne, ali to još nije to što se tiče koncertne sezone na najljepšoj pozornici Jadrana.

– Već u subotu 3. rujna na Tvrđavu  sv. Mihovila nam stiže talentirana i karizmatična Ana Đurić Konstrakta koja sa svojim bendom Zemlja Gruva najavljuje sjajnu glazbenu večer. Koncert koji mnogi s nestrpljenjem iščekuju je zasigurno i onaj norveškog indie folk-pop dua Kings of Convenience koje slušamo u petak 16. rujna. Svi koji nisu osigurali svoje ulaznice, mogu to još napraviti. Za oba koncerta dostupne su putem sustava Eventim– ističu iz Tvrđave kulture Šibenik.

I filmski program ide dalje

Uz koncertni program na Mihovilu, dalje ide i filmski na Tvrđavi Barone na kojoj će danas od 20.30 sati biti prikazan film ‘Ljeto kad sam naučila letjeti’, obiteljska dramedija o odrastanju u režiji Radivoja Andrića koja je nastala prema romanu Jasminke Petrović.

U subotu na Tvrđavi Barone bit će prikazan Oskarom nagrađeni film ‘Drive my car’ u režiji Ryusukea Hamaguchia nastao prema kratkoj priči Harukija Murakamija, dok sezonu zaključuje najnoviji film jednog od najvećeg živućeg rock-dokumentarista, Juliena Templea, ‘Shane MaCgowan: Priča o pjevaču Poguesa’ koji donosi dosad neviđene arhivske snimke benda i MacGowanove obitelji.

– Podsjećamo da sve informacije o događanjima na tvrđavama i u Kući umjetnosti Arsen od ovog tjedna ponovno možete dobiti u centru grada u našem obnovljenom City Pointu na adresi Ulica don Krste Stošića 1– poručuju iz Tvrđave kulture.