Podijeli objavu

Popularna Taylor Swift svakim novim izdanjem svijet glazbe dodatno obogaćuje precizno satkanim i autentičnim pjesmama.

Novo poglavlje u karijeri jedne od najutjecajnijih kantautorica suvremene glazbe započinje današnjom objavom njenog novog, sedmog studijskog izdanja upečatljivog naziva „Lover“. Hrvatska publika album „Lover“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Album „Lover“ sadrži 18 pjesama koje je Taylor producirala uz tim sastavljen od nekih od najboljih producenata današnjice, a među njima su se našli Grammyjima nagrađeni Joel Little (Jonas Brothers, Shawn Mendes, Imagine Dragons) i Jack Antonoff (Lorde, Lana Del Rey, Sia). Kao što sugerira naziv albuma, motivi koji prevladavaju albumom “Lover”romantične su prirode: „Romantične pjesme ne moraju nužno biti vesele. Mislim da se romantika može pronaći i u osjećaju tuge ili samoće.“, objasnila je popularna američka kantautorica.

Obožavatelji utjecajne glazbenice prije objave albuma imali su imali priliku poslušati četiri pjesme koje su se na njemu našle. To su istoimena „Lover“, „You Need To Calm Down“, „The Archer“ te poletna i pastelna „ME!“, čiji videospot trenutno broji više od 220 milijuna pregleda:

Netom prije objave albuma, Taylor je premijerno uživo prikazala službeni videospot za pjesmu “Lover”.

Spot je u manje od 12 sati sakupio više od četiri milijuna pregleda:

Kao što je milijunima njenih obožavatelja diljem svijeta poznato, Taylor vrlo otvoreno izražava svoja politička i društvena stajališta, zbog čega su se na albumu našle i pjesme s političkim porukama. Glazbenica se nedavno u otvorenom pismu obratila senatoru američke savezne države Tennessee te od njega zatražila da podrži „Equality Act“ – zakon čiji je cilj zaustaviti diskriminaciju temeljenu na spolnoj orijentaciji i rodnom identitetu.

Kako bi proslavila 13 godina otkako objavljuje albume, Taylor je odlučila nagraditi svoje vjerne obožavatelje koji čine neizostavan dio ove uzbudljive glazbene priče. Osim u standardnom izdanju, „Lover“ je dostupan u četiri različita deluxe izdanja koja ekskluzivno sadržavaju stranice njenih dnevnika, a među njima su se našli i ručno ispisani tekstovi pjesama, fotografije i crteži.

Taylor Swift rođena je u Pennsylvaniji 1989. godine. Debitantski album naziva „Taylor Swift“ objavila je 2006. godine, a velik je komercijalni uspjeh ostvarila 2010. godine zahvaljujući albumu “Speak Now”, na kojem su se našli hitovi “Dear John” i “Back To December”. Šesti studijski album naziva “Reputation” objavila je 2017. godine. Na njemu se našao hit “Look What You Made Me Do”, čiji je spot 24 sata nakon objave skupio više od 43 milijuna pregleda, čime je uvjerljivo oborio rekord za najviše YouTube pregleda u jednom danu.