Podijeli objavu

Jedna od zapaženijih pjesama ovogodišnjeg izdanja Zagrebačkog Festivala, ‘Okovi’ Elvisa Sršena Noe, talentiranog autora, instrumentalista i producenta, dobila je napokon i svoje prateće video izdanje.

Obzirom je NoA na ovoj pjesmi okupio glazbeni dream team, Princeov bend iz 90ih The New Power Generation, koji su dali dodatnu vrijednost na brojne Princeove hitove, pa tako i na ovu skladbu, ‘Okovi’ su dobili isti takakav, izniman, spot.

Video je sniman u Splitu u režiji Ante Gugića, otkrio nam je NoA, ‘Spot je nastao kao slikovita refleksija ljubavne priče. Cijela radnja pjesme se događa u onom trenutku kad predosjećaš da je gotovo, ali ne želiš vjerovati u to. Muka i tuga se miješaju sa bijesom. U jednom takvom trenutku sam napisao ovu pjesmu. Spot nije mogao bit drugačiji. Tama mi je bila u srcu i morala je dominirati.’

Cijelu priču prati i neobičan make up, za koji je zaslužna Mia Pocrnjić, ‘Sve je inspirirano tekstom i uzrokom pjesme. Namjera je bila naglasiti jačinu i dramaturgiju emocija, koje su se stopile sa ambijentom prostora. Iako mračan i naglašen, sve skupa izražava ekspresiju lica umjetnika i sjajne mlade glumice Uršule Najev.’ Kao i u slučaju posljednje pjesme ‘Ti si ta’, NoA i za ovu pjesmu potpisuje tekst, dok je u glazbi, aranžmanu i produkciji, udružio snage s Vojanom Koceićem.