Podijeli objavu

Jedan od najpoznatijih pop sastava svih vremena i nakon tri desetljeća nije izgubio svoj sjaj. Uz najavu velike europske turneje, objavili su izdanje s najvećim hitovima. „Odyssey“ je hrvatskoj publici dostupan u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu, te u fizičkom obliku.

Izdanje se sastoji od dva CD-a na kojima se nalaze najuspješnije pjesme iz bendovog repertoara, te je veliki dio njih rearanžiran kako bi ih obožavatelji mogli doživjeti u drugačijem svjetlu. No, i u takvim su verzijama „sačuvani oni elementi zbog koje ih je publika toliko zavoljela“, napomenuo je član sastava Gary Barlow. Na albumu su se našle i tri potpuno nove pjesme, među kojima je i „Out of Our Heads“.

Iduće godine bend Take That obilježava puna tri desetljeća otkako su se u Manchesteru okupili kao peteročlani sastav. „Odyssey“ tako simbolično predstavlja put koji su trebali proći kako bi od skromnih početaka postali jedan od najprodavanijih boy bendova u povijesti glazbe, nakon čega je uslijedio razilazak i ponovno okupljanje. „Kad malo bolje promislite, naša je priča posve suluda“, osvrnuo se Howard Donald.

Bend se okupio 1989. godine, te su ga tada činili Gary Barlow, Howard Donald, Mark Owen, Robbie Williams i Jason Orange. Njihova prva dva albuma „Take That & Party“ i „Everything Changes“ ostvarila su izniman komercijalan uspjeh, a svoje su ime na stranice glazbene povijesti upisali zahvaljujući trećem albumu „Nobody Else“, koji je prodan u više od 6 milijuna primjeraka. Nakon što je 1996. godine Robbie Williams započeo solo karijeru, preostala su 4 člana uzela devetogodišnju pauzu.

Williamsov je kratak povratak obilježio 2011. godinu, no ubrzo su im se putevi ponovno rastali i danas bend čini trio Barlow, Donald i Owen. Premda u manjem broju, njihovi albumi „III“ i „Wonderland“ ostvarili su uspjeh postigavši platinastu i zlatnu nakladu. Bez obzira na brojne uspone i padove, Take That još uvijek stvaraju svevremensku pop glazbu, a „Odyssey“ u to ime slavi njihovo mjesto među najvećim bendovima koji su ikad postojali.