SWANSI gotovo rasprodali Kino SC, objavljena satnica za srijedu!

by stu 6, 2023Strana glazba, Vijesti

Dugoiščekivani povratak u Zagreb veoma glasnih avangardnih šmekera SWANS konačno će se dogoditi ovu srijedu, 8. studenog, u Kinu SC. Njima će se na pozornici pridružiti detroitski gitarist Norman Westberg koji s bendom surađuje od samih početaka.

Iz organizacije poručuju da je za ovaj sjedeći koncert ostalo još stotinjak ulaznica po cijeni od 29 eura koje se mogu kupiti preko sustava CoreEvent te pozivaju sve na što raniji dolazak zbog garderobe i potencijalne gužve. Sve novosti pratite i na Facebook događaju.

 Satnica:

19:30 Vrata

20:15 Norman Westberg

21:15 SWANS

SWANS je avangardni no wave bend nastao 1982. u New Yorku, a osnivač mu je multiinstrumentalist i kantautor Michael Gira. Kad su ga pitali zašto baš ime SWANS, rekao je da se radi o veličanstvenima i predivnim bićima, ali s vrlo nezgodnim temperamentom.  U više od četiri dekade postojanja eksperimentirali su s raznim žanrovima: noisea preko post punka i industrial do post rocka.

Teme kojima su najčešće bavili su religija, moć, seks i smrt u svom prepoznatljivom mračnom i apokaliptičnom stilu. Bend je dosad izdao 16 albuma, dok je najaktualniji među njima „Beggar“ koji je svjetlo dana ugledao krajem lipnja u izdanju Young God Recordsa čiji je vlasnik inače Michael Gira. Na njemu se našla i najdulja pjesma koju su SWANSI ikad snimili, The Beggar Lover (Three) od solidnih 43:51 minutu.

Bend je inače poznat po brojnim izmjenama svirajućeg osoblja, a aktualni članovi su Michael Gira, Kristof Hahn, Christopher Pravdica, Phil Puleo, Larry Mullins i Dana Schechter.

Norman Westberg američki je gitarist rođen 1958. u New Yorku, a koji već četiri desetljeća surađuje sa SWANSIMA, točnije od njihovog prvijenca “Filth”. Osim njih, surađivao je s bendovima i projektima kao što su The Body Haters, Jarboe, The Heroine Sheiks, Hidden Rifles…