Naslovnica Izdvojeno Svjetska ikona glazbene pop kulture Marc Almond stiže na Tvrđavu sv. Mihovila!

Svjetska ikona glazbene pop kulture Marc Almond stiže na Tvrđavu sv. Mihovila!

Podijeli objavu

Svjetska ikona glazbene pop kulture s preko 30 milijuna prodanih albuma, Marc Almond, nakon pet godina ponovno nastupa u Hrvatskoj! Nošen pozitivnim kritikama upravo objavljenog albuma Chaos and a Dancing Star, Marc Almond će ekskluzivnim koncertom 8. kolovoza, u jedinstvenoj atmosferi Tvrđave sv. Mihovila, izvesti najveće glazbene uspješnice iz četrdeset godina duge karijere.

Popis svjetskih i domaćih glazbenih imena sedme sezone na Tvrđavi sv. Mihovila započinje velikim Marcom Almondom, koji se u Hrvatsku vraća nakon spektakularnog koncerta 2015. godine u zagrebačkoj Laubi, a ovaj će put nastupiti za nešto više od tisuću fanova na jednoj od najprestižnijih pozornica na Jadranu, a to će ujedno biti i jedini njegov koncert u ovom dijelu Europe.

Marc Almond najpoznatiji je po razdoblju provedenom s Davidom Ballom u elektro-pop senzaciji Soft Cell proslavljenoj s klasikom Tainted Love. Zahvaljujući uzbudljivim početcima, žanrovski raznolik i inovativan, Almond je glazbeni put nastavio samostalnom karijerom. Svevremenski hitovi i suradnje poput one s Geneom Pitneyjom na Something’s Gotten Hold of My Heart ili pak s Bronski Beatom na I Feel Love zavrijedile su mu status pop-ikone kojeg je nastavio graditi kazališnim izvedbama, proznim i poetskim stvaralaštvom te interpretacijama ruskih romansi i eksperimentalnih rock opera. U 24 solo albuma prohujao je lepezom žanrova – od elektronike, post-punka, rocka do velikih balada i ruskog folka. Obožavatelji već dugi niz godina uživaju u klasicima Tears Run Rings, The Idol, Jacky i What Makes a Man a Man, a istovremeno i recentnijim hitovima poput Child Star, Scar i A Kind of Love.

Ponosan, drzak i vječno svoj, Almond je krajem siječnja ove godine izdao album Chaos And A Dancing Star kojim je osvojio glazbenu kritiku i obožavatelje, a na kojem je nastavio suradnju s poznatim producentom i autorom Chrisom Braideom. Već je na prvo slušanje albuma jasno da se radi o umjetniku koji nakon četiri desetljeća intenzivnog stvaranja još uvijek realizira iznimno maštovite koncepte i suradnje – kao što je ova nova, s legendom Jethro Tulla – Ianom Andersonom, koji se instrumentalnom bravurom priključuje na novom singlu Lord of Misrule. Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku našla se među pažljivo odabranim točkama turneje Marca Almonda.

Stoga će Almondove obožavatelje koji su ujedno korisnici Mastercard® i Maestro® kartica obradovati vijest da ostvaruju ekskluzivno pravo na kupnju ulaznica od srijede, 26. veljače u 12 sati, putem sustava Eventim. Oni najbrži ostvaruju i popust od 15% na cijenu ulaznice. Kontigent je ograničen, stoga požurite!

Ostalima će ulaznice biti dostupne od petka, 28. veljače (od 12 sati), online u sustavima Eventim i Croatia Tickets te na blagajnama Tvrđave sv. Mihovila i u City Pointu (Don Krste Stošića 1). Cijena early bird ulaznica iznosi 280 kn, a od 1. travnja narast će na 310 kn.

I ove je koncertne sezone Tvrđava kulture u City Pointu osigurala vjernim članovima Kluba prijatelja s 10% popusta pri kupnji ulaznica za koncerte u vlastitoj organizaciji (individualnim članovima na jednu, a obiteljskim na kupnju dvije ulaznice). Na istom mjestu vlasnici Addiko Bank kartica ostvaruju 5% popusta pri kupnji ulaznice za navedene koncerte.