Svjetska diva Ute Lemper oduševila u Off ciklusu

by velj 16, 2020Izdvojeno, Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Svakom svojom gestom, svakom izvedbom, jedinstvenim načinom na koji je, ovoga petka 14.2. u Off ciklusu Zagrebačke filharmonije, vodila publiku kroz svoje uzbudljive i privlačne, bogate i raznolike umjetničke svjetove, Ute Lemper opravdala je naslov koncerta i potvrdila da je umjetnica svjetskoga sjaja.

Bila je jednostavno – diva!  

14.02.2020,Zagreb,KD Lisinski – Koncert kabaret dive Ute Lemper i zagrebackog filharmonijskog orkestra pod dirigentom Robertom Farkasem.
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Osvojila je pozornicu i pomela sve pred sobom, svojom pojavom, scenskim nastupom, savršenom dikcijom, bijelom i crvenom toaletom koje je zamijenila na polovici koncerta, svojim prvorazrednim umijećem glume, pjeva i pokreta kojim je prelazila s pjesme na pjesmu, iz žanra u žanr, stvarajući čaroliju glazbenog teatra, onakvu kakvu mogu stvoriti samo najveći.

A Ute Lemper jedna je od njih!

Izborom programa, kao i konferansom između pojedinih brojeva, provela je publiku Off ciklusa glazbenim centrima svijeta, od newyorškoga Broadwaya do berlinskog kabareta i od londonskoga West Enda do pariškog Montmartrea. Bilo je to putovanje kroz njezinu vlastitu karijeru i prošlost, ali i kroz karijere velikih umjetnika s kojima su je dovodili u vezu, s kojima je bila u kontaktu ili im se i sama divila.

Večer s daškom glamura nije prošla bez Marlene Dietrich, dive s kojom su je često uspoređivali, ali ni bez Edith Piaf, Jacquesa Brela, Boba Dylana, Kurta Weilla i mnogih drugih. Na ukusno osvijetljenoj sceni, uz Zagrebačku filharmoniju pod vodstvom maestra Roberta Farkasa, bila je to mala škola scenske umjetnosti i velika predstava života, koju nam je na dan zaljubljenih darovala Ute Lemper – jednostavno diva!

Putovanje s Ute zaključeno je dugim pljeskom i s čak dva dodatka, a ovosezonsko putovanje Off ciklusa nastavlja se uskoro, već 6.3. kada će u dvorani Lisinski nastupiti umjetnik kojega u Zagrebu ne treba posebno predstavljati, veliki slovenski kantautor Zoran Predin.

Koncert najavljuje kao jedan od vrhunaca svoje karijere, nazvao ga je, prigodno, “Počasni krug”, s nestrpljenjem ga iščekuje, stoga: Isključite probleme i 6.3. ponovno uključite glazbu.

Ne propustite Zorana Predina i Zagrebačku filharmoniju – samo u Off ciklusu!