Podijeli objavu

I ovog mjeseca očekuje vas dosta događanja u Pločniku, pa krenimo redom:

Bokuzbok w. Ines + Ivna Ji
Petak, 4.5., 22-02h, ulaz slobodan.
Techno, electro i house biraju dame Ivna Ji i Ines.

Dubokotoplo et Pločnik w: Agree & Jarunsky
Subota, 5.5., 21-02h, ulaz slobodan.
U nikad zaboravljenom svijetu energija, zvijezdi i mjeseca, presudio je zvuk!
Zvuk koji stvara, zvuk koji razara. Put je spor, a cilj sjajan. Spremni za putovanje kuglom uz mistično titranje mantričkih frekvi. Rikša je tu i lagano Tuk Tuk! Puštaju Agree (Agregat Sun) i Jarunsky (Jeff Jarunsky)

Underground comedy set

Utorak, 8.5., 20:30-22:30h, ulaz slobodan.
Vrhunska atmosfera, velik izbora piva, pregršt različitih komičara (ljudi) svatko sa svojim stilom izvođenja autorske komedije. Događaj gdje se uvijek traži mjesto više. Također večer je zamišljena po konceptu “open mic-a”…. bilo tko se može prijaviti, nastupati, nasmijati sebe i punu prostoriju smijeha žedne publike i jednog heklera…

RAW w/ Jah Billah meets Rasta Altitude Sound
Četvrtak, 10.5., 22-02h, ulaz slobodan.
Zadnji Heshtegov event prije ljeta, Nakon sedam uspješnih evenata sezonu zatvara poznati producent i selector JAH BILLAH. Vrtjet će bijesne rasta kombinacije. Za pultom mu se pridružuje Rasta Altitude Sound sa odličnom reggae-dub selekcijom! Burn down babylon

Slastičarna
Petak, 11.5., 21-02, ulaz slobodan.
Plesne delicije po izboru Edina Halitija. Sve od world, afro beat, boogie, disco, nu disco, indie dance, house, techno i ostale glazbe.

Em-Em Pop Up Store
Subota, 12.5., od 13-20, ulaz slobodan.
Em kao mini, em kao market zamišljen je upravo tako. Event pokreću Deee Vintage (vintage kolekcionarka) i Modern Life is Rubbish (strastvena skupljačica) u želji da široj publici predstave kreativne selekcije internacionalnog dizajna, ekskluzivnog vintagea, umjetnina i rukotovrina raznih izlagača u podrumu Pločnika. Prvi Em-Em ugostit će vintage svijet odjeće Buried Clothes i ekskluzivne komade međunarodnog dizajna Studija Asparagus.

Holi Sound

Subota, 12.5., 20-02h, ulaz slobodan.
Ovoga svibnja Mobo se vraća u Zagreb s posebnim b2b vinyl setom uz dobrog znalca Deana Deena, a nastupit će na afteru utrke Holi Run Zagreb koja se održava na Jarunu.

Nova scena, u Pločniku w/ Ticija & Keso Selecta
Srijeda, 16.5., 22-02, ulaz slobodan.
Nova Scena je projekt pokrenut od strane inicijative “Iza Scene” kako bi se na redovitoj mjesečnoj bazi zagrebačkoj publici predstavljalo nova i perspektivna imena koja su se pojavila na sceni. U novom izdanju predstavljaju se Ticija i Rasta Altitude Sound (R.A.S.) aka Keso Selecta.

Trip 2 Jungle w/ Roni G & NDF
Četvrtak, 17.5., od 22-02, ulaz slobodan.
Istinske zaljubljenike u razlomljen ritam, očekuje zanimljiva večer i eargasam. NODEF & Roni G, dvoje glazbenih entuzijasta opsežnog repertoara, dobro iskaljeni na ulicama i podebljom kilometražom iza sebe, donose zanimljivu priču UK sounda od trip hopa do DnB-a.

Pločnik w /Andrologic
Petak, 18.5., 22-02, ulaz slobodan.
Pločnik Presents Andrologic all night marathon. Andrologic (Andrej Božić), rođen je u Zadru, posljednjih 15 godina uspješno djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni kao DJ i promotor. Andrologic svojom izvedbom techno i tech-house setova konstantno dodaje doze groove-a od kojih podij pulsira.

Nefarious Night #2 w Tabu // KM MIrko

Subota, 19.5., od 22-02, ulaz slobodan.
Nakon više nego dobre zabave na prvoj večeri, na drugu Nefarious večer dolazi Davor Visković aka dj Tabu (keeper of the groove) koji će zajedno sa KM Mirkom odradit 4 satni DJ set kroz vise žanrova. Bez granica, samo kvaliteta.

Odvalimo se poezijom u Pločniku: Brutalne godine&Domaćigosti
Ponedjeljak, 21.5., od 20-21:30, ulaz slobodan.
U posljednjem odvaljivanju u Pločniku prije ljeta prisjetit ćemo se festivala suvremene poezije Brutal koji je trajao čitavo desetljeće, od 2006. do 2016. godine. Gosti su Ivan Šamija i Silvestar Vrljić (osnivači festivala), te Romana Perecinec, prevoditeljica s njemačkog i drugih germanskih jezika koja će govoriti u svojem iskustvu prevođenja te značenju tog iskustva za njezin rad. Ovoga puta uz poeziju bit će i muzike. Pjevat će Zbor Domaćigosti!

Liquosphere late evening session
Petak, 25.5., 22-02, ulaz slobodan.
Glazba: liquid / atmospheric drum & bass. InChoon | Corea | After Neven.

VERY RARE u Pločniku
Subota, 26.5., od 21:30-02, ulaz slobodan.
+ neo post-punk + bedroom goth + (post) industrial + shoegaze + ritual / tribal ambient + darkwave + electro-whatever + experimental + kraut + EBM + motorik + (screw) + twinpeaks-ish + noise_____ + glitch + (industrial / dub) techno.

Jan Kinčl & Regis Kattie – Exclusive Album Launch & Stream
Utorak, 29.5., 19-21, ulaz slobodan.
Posebna čast nam je pozvati na eksluzivno predstavljanje, te puštanje u prodaju albuma prvijenca Jan Kinčla & Regis Kattiea ‘In Plain Sight’, na vinilu, i u izdanju PDV-a. Druženje počinje video prijenosom uživo, od 19-21h u dućanu ploča PDV, koji će uključivati DJ setove i intervjue sa Janom i Regisom. Pogledaj spot za ‘Florette’

Bass Couture /w Outcrier, FrenkyBoy & BMJ
Četvrtak, 31.5., 22-02h, ulaz slobodan.
Nakon pozitivom ispunjenog prvog partya, Bass Couture se vraća na mjesto zločina u podrum Klein. Ovaj put im u goste dolazi Outcrier, DJ i producent najviše poznat
po svojim mračnim agilnim trakama i setovima. Za zagrijavanje i držanje atmosfere na nivou, prije i poslije našeg gosta, zabavljati će vas naši residenti BMJ i FrenkyBoy.