Podijeli objavu

Povodom obilježavanja 75. rođendana legendarnog Boba Marleyja predstavljen je videospot za njegov svevremenski klasik „Redemption Song“. Premijera spota obilježila je početak objavljivanja raznolikog i uzbudljivog sadržaja kojim će se tijekom čitave godine pod nazivom MARLEY75 slaviti rođendan jednog od najutjecajnijih glazbenika u povijesti. Hrvatska publika „Redemption Song“ može slušati u radijskom eteru, na Deezeru i Google Playu.

Pjesma „Redemption Song“ objavljena je u listopadu 1980. godine te se našla na glazbenikovom devetom studijskom albumu „Uprising“, a inspirirao ju je Marcus Garvey i njegov govor „The Work That Has Been Done“. Predivan animirani video za ovaj bezvremenski klasik premijerno je predstavljen 5. veljače, a kreirali su ga francuski umjetnici Octave Marsal i Theo De Gueltzl.

Video se sastoji od 2747 originalnih crteža te uz pomoć moćne simbolike i alegorije prikazuje jačinu poruke kojom je Bob Marley ostavio neizbrisiv trag u popularnoj kulturi.

Marsal i De Gueltzl inspiraciju za spot su pronašli u glazbenikovoj rodnoj Jamajci te kroz savjete koje su im dali članovi njegove obitelji: „Ovaj animirani spot prikazanim alegorijama publiku vodi kroz povijest ropstva, Jamajke, rastafarijanske kulture i Bobovog privatnog života.“

MARLEY75 legendarnom će glazbeniku tijekom čitave godine odati počast kroz ekskluzivan sadržaj, snimke, izložbe i razna događanja. Dio Bob Marley Celebration događaja bit će i njegovi sinovi Ziggy Marley i Stephen Marley, koji će ovog proljeća kao headlineri trodnevnog The BeachLife Festivala uživo izvesti brojne pjesme iz njegove utjecajne diskografije. Više informacija o MARLEY75 događajima bit će otkriveno uskoro.

Foto. Dennis Morris

Glazbenik, pjesnik, politička i duhovna ikona, Bob Marley je svojim pjesmama postigao izniman uspjeh koji nijednom drugom glazbeniku nije pošao za rukom. Njegovi su albumi prodani u milijunima primjeraka diljem svijeta, dok se broj streamova njegovih pjesama broji u milijardama. Izdanje „Legend“, kompilacija Bobovih najvećih hitova najprodavaniji je reggae album svih vremena te je album koji se najdulje zadržao na Billboard Catalog Albums ljestvici.