Podijeli objavu
Foto: Damjan Rožman

Koncertom jednog od najboljih mladih glazbenika Hrvatske sinoć je službeno započelo 7. Hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo.

Prošlogodišnji pobjednik Natjecanja Papandopulo u kategoriji klavir, koji je ujedno i laureat niza međunarodnih natjecanja, Ivan Vihor Krsnik Čohar svojom virtuoznošću ponovno je dokazao zašto je jedan od najboljih mladih glazbenika Hrvatske. Ivan Vihor sinoć je zahtjevan program izveo iznimno proživljeno i snažno, a publika ga je nagradila s dugotrajnim pljeskom pozvavši ga tri puta na naklon što ovaj nadareni mladi virtuoz itekako zaslužuje.

U proteklih šest godina Natjecanje Papandopulo postalo je najkvalitetnija hrvatska glazbena platforma na kojoj se mladi glazbeni umjetnici pripremaju za velika međunarodna natjecanja i nastupe na hrvatskim i svjetskim pozornicama.

Na ovogodišnjem natjecanju mladi glazbenici predstavit će se u kategorijama gitara, violončelo i kontrabas.

U sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Natjecanja Papandopulo u utorak, 2. listopada u 18 sati održat će se okrugli stol na zanimljivu temu “Treba li povezati glazbena natjecanja koja se održavaju u Zagrebu i kako?” , a večer će se nastaviti koncertom Nikola Šantek Jazz kvarteta.

Kako će i ovogodišnje Natjecanje Papandopulo biti otvoreno za javnost, ovim pozivamo sve ljubitelje klasične glazbene scene da nam se pridružite u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog gdje ćete sigurno uživati u izvedbama najboljih hrvatskih mladih umjetnika.