Špancirfest – Božo vrećo održao koncert za pamćenje

by kol 21, 2017Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Prvi festivalski vikend napunio je ulice i trgove Varaždina posjetiteljima željnim istraživanja i isprobavanja svega što im se nudi, a nudi im se mnogo i raznoliko. U oceanu koncerata, izlagača, uličnih performansa, glazbe, street-food delicija u Kraljevskoj zoni, Vinskog grada, radionica i predstava za klince u Parku kreative, Vindilanda, Kreativnice u Uskoj ulici, Obrtničke i Art-ulice i bezbroj drugih sadržaja, zaista je nemoguće sa Špancirfesta se vratiti neutažene žeđi za zabavom, novim iskustvima i uživanjem svim osjetilima.

Božo Vrećo je prepunom gledalištu Croatia osiguranje pozornice kod vile Bedeković poklonio izniman koncert. Njegov emotivni i inspirativni sevdah koji ruši granice između tradicionalnog i modernog u bajkovitom okruženju jedne od najljepših ljetnih pozornica u Hrvatskoj, već sada možemo to reći, spada među najbolje koncerte ikada održane na Špancirfestu.

Istovremeno je na pozornici u Kraljevskoj zoni Špancirfesta veliki show održao Queen Real Tribute. Autentičnim zvukom i nizom najvećih hitova jednog od najvažnijih bendova svih vremena te reinkarniram Freddyjem na pozornici osvojili su srca i grla tisuća raspjevanih posjetitelja i ionako pozitivnu amtosferu Špancirfesta dodatno obojali toplim bojama.

Špancirfest odlučio da ponedjeljak spada u vikend

Protiv uspavanog ponedjeljka Špancirfest se odlučio boriti vrhunskim programom. Na ulicama su nam i dalje Kraken Orchestra, Il Grande Piano i The Swan Gods. Luminarium na Kapucniskom trgu danas i cijeli tjedan do subote, radi jednokratno, od 17 do 22 sata, a svi programi Parka kreative idu po redovitom rasporedu.

Na Croatia osiguranje pozornici kod vile Bedeković dolazi smjena pa će od ponedjeljka do četvrtka umjesto koncerata na njoj igrati predstave. Prvi je na redu urnebesni Ivan Šarić, a ulaznice za predstave, kao i za koncerte kod vile Bedeković dostupne su putem web stranice Špancirfesta te na svim prodajnim mjestima sustava Eventim.

Na Korzu večeras svira dugo očekivana diva Natali Dizdar u 20 sati, na Stančiću će od 21 sat vrtiti DJ Pintha, a Kraljevska zona donosi koncert Vatre u 21 sat.

Vatra na Kraljevskoj zoni

Jedan od najpopularnijih domaćih rock sastava, virovitička Vatra, večeras će s početkom u 21 sat održati besplatni koncert na glavnoj pozornici Kraljevske zone Špancirfesta. Za sjajnu atmosferu pobrinut će se hitovi kao što su Tango, Eskim, Saturn, Tremolo i Privremeno nedostupan, a romantično okruženje Staroga grada jamac je da će publika i Vatra ponovno “kliknuti” te koncert pretvoriti u spektakl. Prije Vatre, u Kraljevskoj će zoni nastupiti domaći Rikverc, a nakon koncerta DJ Kay Zrill glazbu će puštati sve do 2 sata iza ponoći.

Bogata ponuda hrane i pića te specijaliteta i oblizeka s potpisom Renéa Bakalovića upotpunit će hedonistički doživljaj Kraljevske zone, jednako kao i njezini brojni popratni sadržaji poput adrenalinskog parka, radionice restauracije motora i starinske brijačnice koji se za posjetitelje otvaraju već u 10 sati ujutro.

U Kraljevskoj zoni u utorak gostuje Beyonce Tribute Band, dok je srijeda rezervirana za neukrotive ritmove orkestra Bojana Krstića i Balkanbeats. Četvrtak je dan za rock zahvaljujući koncertu kultnih Kojota nakon kojih glazbu pušta DJ Mario Kovač, a u petak Špancirfest club njihat će se se u ritmovima elektronske glazbe Sowasa, Gramophonedzija i PEZNT-a sve do 4 sata ujutro. Subota predstavlja engleski house duo The Shapeshifters, dok se u nedjelju u Kraljevskoj zoni opraštamo od ovogodišnjeg Špancira uz Beatles Revival Band.