Sum 41 zapalio pozornicu u Opatiji: Pop punk poslastica prije razlaza benda

by lip 14, 2023Koncerti, Strana glazba, Vijesti

Sum 41 je jedan od bendova koji je imao najveći utjecaj na pop punk glazbu još od devedesetih godina prošlog stoljeća. I sada su se ponovno vratili u Hrvatsku, i to u sklopu njihove posljednje turneje prije nego što će doći do razlaza benda. I kao jedino mjesto koje će posjetiti u Hrvatskoj, odlučili su nastupati upravo na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Iako sam koncert nije bio rasprodan, prostor Ljetne pozornice je bio daleko od praznoga. Srećom da je u pitanju bio koncert na otvorenom jer je atmosfera doslovno gorila, a kad su krenuli njihovi specijalni vatreni efekti, bilo je jasno da nas čeka dobra večer. Koncert je počeo točno u 21 h, kada su na pozornicu stupili The Lunar Year. U pitanju je britansko-hrvatski bend, pa je jasno da ih je publika toplo dočekala. Njihov nastup je trajao oko pola sata i moramo priznati da su nas u potpunosti pozitivno iznenadili.

Ipak, ono što su svi čekali su bili Sum 41. Oni su se na pozornicu popeli oko 22 h, bez imalo kašnjenja, što nam je odmah bilo veliki plus. Koncert je trajao oko sat i deset minuta, nakon čega su se vratili na pozornicu za još jedan bis. Sve skupa je prošlo bez većih incidenata, uz nekoliko ljudi iz publike koji su uspjeli preskočiti ogradu, ali ne i doći do pozornice – zaštitari su ih na vrijeme zaustavili.

Otpjevali su sve svoje najveće hitove, kao i obradu pjesme We Will Rock You od Queena, ali definitivno je najemotivnija bila izvedba njihove i najpoznatije pjesme, With Me. Tada su svi specijalni efekti pali u drugi plan, a publika je imala glavnu ulogu – uspjela je nadglasati i samog frontmena, a bljeskalice i upaljači su osvijetlili cijeli prostor.

Ono što je zanimljivo jest to što iako Opatija nije na glasu kao neka party destinacija za mlade, Ljetna pozornica je okupila nekoliko tisuća mladih ljudi, od kojih je većina zapravo bila stranaca. Očito je i organizacija bila spremna za to, jer i kad smo mi sami išli po piće, konobari su nam se prvotno obratili na engleskom. Srećom, nije nam dugo trebalo da se razumijemo…

Sve skupa, moramo priznati da je ovo bio jedan vrlo dobar i ugodan koncert – nije bilo nikakvog nasilja, uz povremeno bacanje piva i mosh pita ispred same pozornice. Ono što nas je možda ipak malo razočaralo jest to što uz svu produkciju, na pozornici nije bilo LED ekrana, već je samo bio postavljen nekakav plakat. U ovakvom prostoru nije bilo potrebe za snimanje pozornice jer se iz svakog kuta moglo sve vidjeti, ali bi definitivno bilo pomoglo tome da koncert bude podignut na sljedeću razinu.