Suicidal feat. Target predstavili spot za pjesmu “Ne diraj”!

by ruj 12, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Ne diraj – ljetos predstavljeni singl zagrebačkog repera Suicidal i velikana hip hopa Targeta, dobio je i svoj video uradak. Nakon uspješne suradnje s Banetom iz Songkillersa i singla „Nada“, vrijeme je za nove aktivnosti na hrvatskoj hip hop sceni.

„Nakon pozitivnog feedbacka koji je dobila stvar ‘Ne diraj’, odlučio sam za istu snimiti video broj. Po ideji i režiji snimatelja Matije Gečevića – Khana, spot je pratio ‘ton’ pjesme te smo njime težili postići iskonsku hip hop atmosferu, kako kadrovima, tako i pojavljivanjem mnogih poklonika ili sudionika zagrebačke hip hop scene. Velika mi je čast, kao i uvijek, bila surađivati s Targetom koji se aktivno priprema za nadolazeći koncert Tram 11 u Domu Sportova. Lijepo je vidjeti da mnoga događanja i materijali konstantno bude zagrebačku i hrvatsku hip hop scenu i da još nismo otpisani.“ (Suicidal)

„Ne diraj“ zvukom podsjeća na početke hrvatskog hip hopa, upravo ono što je Suicidala i privuklo tom žanru i zbog čega se u njega i zaljubio. Jedan od začetnika hip hop scene, Target, Suicidalov je prijatelj i uzor, pa ova kolaboracija nije iznenađenje. Target i Tram 11 odigrali su veliku ulogu u stvaralačkom radu Suicidala i zvuk pjesama koje danas stvara najbolji su dokaz da je hip hop scena itekako živa.

Pjesme kao ova će sasvim sigurno u mnogima probuditi nostalgiju za vremenom širokih hlača i slušalica na ušima, a neke nove generacije privući u odlične beatove domaćih hip hopera.

Tekst su zajedno napisali Matej Dučkić Suicidal i Nenad Šimun, poznatiji kao Target iz legendarne hip hop grupe Tram 11. Uglazbio ju je Marko Milanović – Burky, za mix je zaslužan Matko Sašek Koolade, a za scratch Dinko Šimunović, poznatiji kao DJ Chill.

Za režiju i kameru zaslužan je Matija Gečević – Khan. Spot je izradio Rokavela Films, a montažu odradio Velimir Crljić.