Podijeli objavu

Sinoć se održala i druga, finalna večer, Student Day Festivala u Rijeci

Nakon što je u petak oboren rekord posjećenosti ovog open air festivala, očekivanja su bila velika. Jesu li ispunjena? Apsolutno.

Kao i prve večeri, program je startao već u 20 h, no tek oko 22 h su ljudi počeli ozbiljno dolaziti: što zbog bendova koji su nastupali, što zbog happy (half) houra koji je i sinoć trajao od 22 do 22.30 sata!

Program je kroz cijelu večer kasnio nekih petnaestak minuta, no ništa za zamjeriti. U kratkim pauzama između različitih izvođača, puštala se glazba koja je itekako zadovoljavala riječku publiku.

Prvi ozbiljni izvođači druge večeri su bili S.A.R.S., kojima je ovo bilo već treće gostovanje na SDF-u. Prvi red se popunio i uskoro je počelo opće ludilo, koje je trajalo dva sata. Među hitovima koje su izvodili, poput singlova ‘Buđav lebac’, ‘Klinka’ i ‘Neka te kraj mene’, riječka publika je čula i novi, još neizdani singl, ‘Teško je’.

Nakon dvosatnog spektakla, na pozornicu se popelo i Hladno Pivo. Čim su došli na stage, već tradicionalno su počele letjeti čaše pune pive preko cijele publike, pa je tako hladnog piva bilo zaista posvuda. Čuli smo sve što smo očekivali, od pjesmi ‘Superman’ i ‘Nije sve tako sivo’, pa do ‘Teško je ful biti kul’ i ‘Pjevajte nešto ljubavno’.

Posljednji izvođač večeri je bila Sajsi MC, koja je u svojih sat vremena nastupa, uspjeli izvesti sve svoje hitove i natjerati publiku da se dobro raspleše.

Nakon njenog nastupa, na pozornicu se popeo DJ, s kojim je Rijeka dočekala i zoru! U 5 h je počeo i službeni after u klubu ‘Crkva’.

U Rijeci je, u ova dva dana, na festivalu sa slobodnim ulazom, nastupilo preko dvadeset izvođača, koji su obožavani i voljeni diljem regije. Studenti iz cijele Hrvatske su potegli skroz do Rijeke, samo kako bi došli na ovaj open air festival. Zahvaljujući lijepo vremenu, odličnoj organizaciji i fantastičnom line up-u, ovo je najposjećenije izdanje festivala u devet godina koliko se održava. Sigurni smo da će i sljedeće, jubilarno deseto, biti još bolje od ovoga, iako će to biti zaista teška misija!

Ana Šoda