“Strobelite” novi je singl grupe Gorillaz

Podijeli objavu

Strobelite feat. Peven Everett je euforična plesna pjesma preuzeta s odličnog posljednjeg albuma Humanz grupe Gorillaz – jučer je dobila i svoj video.

Gorillaz su 2D, Murdoc Niccals, Noodle i Russel Hobbs. Bend su osnovali Damon Albarn i Jamei Hewlett, a njihov priznat, istoimeni debi album objavljen je 2001. Godine. Nagradama BRIT i Grammy ovjenčani Gorillaz u međuvremenu su objavili albume ‘Demon Days’ (2005), ‘Plastic Beach’ (2010) i ‘The Fall’ (2011). Kao istinski svjetski fenomen, ovaj bend je okupirao top ljestvice diljem planete, kao što su se i njihove turneje protezale od San Diega do Sirije. Uz sve to prikupili su stotine milijuna streamanja baš kao što je i prodaja njihovih albuma dosezala preko milijunske naklade. Primili su brojne nagrade, a ušli su i u Guinnessovu knjigu rekorda kao najprepoznatljiviji virtualni čin na svijetu. Posljednji album ‘Humanz’ objavljen je u lipnju te je dosegao #1 I #2 pozicije na ljestvicama u Sjedinjenim državama i Velikoj Britaniji dok je u Hrvatskoj ušao među 40 najprodavanijih.

Peven Everett je teško nalažljiv’ umjetnik koji njeguje nekoliko talenata. Jedna od njegovih specijalnosti je i ta što bez problema može pokriti teritorij house, R&B, jazz I hip-hop glazbe. On je multi-instrumentalist koji svira trubu na nekoliko jazz albuma, a s vremenom je postao prominentna figura house, soul I R&B zajednice u Chicagu. Everet je do sada objavio sedam solo albuma.

Album Humanz dostupan je na standardnom CD izdanju, vinilu i digitalnom izdanju. Super Deluxe Vinyl ‘Humanz’ limitirano izdanje ima 14 pjesama cijelu svitu gostujućih zvijezda kao što su Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle I Kali Uchis među ostalima.