Stray Train objavili novi album

by pro 1, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Stray Train novim albumom po tračnicama idu ravno u vaše uši! Slovenski blues rokeri imaju novi album “Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five” – 12 pjesama naelektriziranog i nagroovanog blues rocka. Nakon uspješne promocije odlično prihvaćenog albuma “Monkey” širom Europe, ova se glazbena petorka povukla u ‘odaje’ gdje su radili na materijalu za novi album!

S pisanjem pjesama za ‘Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five’ započeli smo uskoro nakon izlaska prvog albuma. Nove ideje su izvirale iz nas pa smo se odučili ‘zatvoriti’ u prostor u kojem imamo probe i svi smo zajedno i neometano stvarali novu glazbu na način, za koji vjerujemo da je danas postao jako rijedak.’ (Luka Lamut, pjevač)

Foto: Nika Brunet

Novonastali album osobna je priča svih članova benda:

“Blues From Hell” u prenesenom značenju predstavlja sve ono što smo mi kao bend i kao ljudi – sve ono što nas usrećuje, sve ono što nas rastužuje. “The Legend Of The Courageous Five” s druge strane pak predstavlja hrabrost koja je potrebna da stojimo iza svojih djelovanja. Koga zanima o čemu govorimo i kako to izgleda u praksi, neka svakako navrati na neki od naših koncerata!”

Foto: Nika Brunet

Intenzivan rad u vrlo kratkom vremenu bendu je, bez sumnje veliki plus, navode:

„Blues From Hell – The Legend Of The Courageous Five“ razlikuje se od našeg prvog albuma – mnogo je više fokusiran, usredotočen, ali i raznolikiji. Od samog početka znali smo točno što želimo i kamo idemo. Nismo odabrali prečace. Mislim da je glavni razlog to što smo doista naučili u te dvije godine. Mnogo nam se stvari dogodilo u relativno kratkom vremenu i postali smo jako dobri prijatelji – ta se kemija također čuje na albumu. A to je nešto što novac ne može kupiti!