Stormzy singlom “Own It” najavljuje novi album!

by stu 23, 2019Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Nakon što je početkom ovog tjedna najavio dugo iščekivani drugi album “Heavy Is The Head”, britanski glazbenik danas je predstavio najnoviji singl “Own It” na kojem je talent udružio s glazbenim rekorderom Edom Sheeranom i nigerijskom afro-fusion zvijezdom Burna Boyjem.

Singl “Own It” još je jedno izuzetno izdanje suvremenog glazbenika i popraćeno je videospotom u režiji Nathana Jamesa Tetteyja. Video uradak sniman je na atraktivnim lokacijama diljem Londona i savršeno utjelovljuje party atmosferu nove pjesme.

Najavljeni album “Heavy Is The Head” predstavlja uzbudljiv povratak na scenu višestruko nagrađivanog glazbenika. Album je producirao sam Stormzy te je pomno izabrao gostujuća, sve redom vrlo uzbudljiva glazbena imena – abecednim redom to su Aitch, Burna Boy, Ed Sheeran, Headie One, H.E.R., Tiana Major9 i YEBBA.

Stormzy je do današnjeg predstavljanja singla “Own It” otkrio još tri od šesnaest novih uradaka koji će svoje mjesto naći na novom albumu, ostavljajući nas u slatkom iščekivanju sljedećih dvanaest. Prvi singl “Vossi Bop” objavljen je u travnju i ujedno je prvi glazbeni uradak kojeg je slavni reper objavio nakon dvije godine kreativne pauze. Britanski reper oborio je ovom pjesmom rekorde u broju digitalnih streamova te osigurao svoj prvi broj jedan na službenoj UK top listi. Nedugo nakon toga objavio je singl “Crown” te potom i “Wiley Flow” kojim je odao počast britanskom MC-ju i producentu Wileyju.

Najava albuma stigla je nedugo nakon što je Stormzy osvanuo na naslovnici TIME Magazina kao “jedan od deset najznačajnijih predvodnika nove generacije”. Osim što mu se priznaju zasluge za evoluciju urbanog glazbenog krajolika, Stormzy se u tek nekoliko godina aktivne karijere istaknuo kao istinski društveni aktivist te je zahvaljujući svom angažmanu postao jedna od najimpozantnijih kulturnih ličnosti u Velikoj Britaniji. Zahvaljujući kreativnom zanosu i strastvenoj podršci obožavatelja, Stormzy je sada ponosni vlasnik više od 25 nagrada struke.