Podijeli objavu

Ovogodišnja ‘stara’ večer dalmatinske šansone rezervirana je za talijansku kanconu. Tako će večeras u 21 sat na Trgu ispred Katedrale biti izvedeni prepjevi i originali pjesama nastalih proteklog desetljeća.

Večer otvara Jure Brkljaća pjesmom ‘Se e vero che ci sei’, a slijede hitovi poput Vivo per lei, Laura non c’e, Bella senz’ anima, Non c’e i brojni drugi. Večer stare šansone završit će Oliverovom ‘Cesaricom’ koji će uz Đanija Stipaničeva izvesti svi izvođači.

Ovogodišnje 21. izdanje Večeri dalmatinske šansone u Šibeniku programski je bogatije za izuzetno zanimljive goste. Jedan od njih, svakako je mladi glazbenik i autor Jure Brkljača koji će otpjevati ‘Se e vero che ci sei’/’Trag u beskraju’.

Mladić kojega i izvan studija možete vidjeti s gitarom u rukama, svaku prigodu koristi za stvaranje novih djela, ali i iskustava, kao što je nastup na ovogodišnjem spomenutom festivalu. Pri samom upitu organizatora za dolazak, Jure kako sam priznaje, nije ni trenutka dvojio.

 

Kad su me pozvali da pjevam ‘Trag u beskraj’, gospodin Branko Viljac rekao mi je da tu pjesmu možemo otpjevati samo Oliver i ja, te da ne zna tko drugi može. Velika mi je čast, i izvedbu ću posvetiti jednom, jedinom i najvećem Oliveru Dragojeviću, koji nas je nažalost nedavno, prerano napustio.’, istaknuo je Jure.

Spomenimo još kako je voditelj festivalskog orkestra maestro Damir Marušić, dok program uz Roberta Ferlina vodi i šibenska glumica Franka Klarić.

Večer novih skladbi rezervirana je za subotu, a predstavit će se 25 izviđača. Cijeli program natjecateljskog dijela pogledajte OVDJE.