Podijeli objavu

Tek nas nekoliko dana dijeli od početka finalnog glasovanja za Cesaricu – Hit godine. Veliko finale počinje u ponedjeljak, 13. siječnja u 20 sati, a glasovanje će biti otvoreno do 20. siječnja u ponoć. Istome prethodi završetak glasovanja za Hit prosinca, koje će završiti u nedjelju, 12. siječnja u ponoć.

Podsjetimo: u protekloj 2019. godini, publika je svaki mjesec svojim glasovima birala hit mjeseca među najuspješnijim i najpopularnijim pjesmama izbornog perioda. Uz kontinuirano praćenje podataka o radijskom emitiranju, stanja na top listama, online prisutnosti i broja pregleda na internetu, svaki mjesec publici je predstavljeno pet pjesama.

Pjesme koje su u mjesečnim glasačkim ciklusima osvojile najveći broj glasova publike nominirane su za Cesaricu – Hit godine te ulaze u finalni, drugi krug glasovanja. U periodu od 13. do 20. siječnja publika će među 12 nominiranih pjesama birati hit godine, a statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu osvojiti najveći broj glasova publike.

Glasovanje se provodi online. Tko će biti dobitnik Cesarice za hit godine ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrada Cesarica koja će se održati u utorak, 21. siječnja u City Plazi u Zagrebu s početkom u 20 sati u izravnom prijenosu na Hrvatskoj televiziji.

Na svečanoj ceremoniji nastupit će finalisti Cesarice i neka od najvećih imena domaće glazbene scene, a najuspješnijim pjesmama po izboru publike bit će uručene brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, nagradi publike za hit godine.