“Sprema se treći Rock&Off a prijave su produžene do 10. prosinca”

by pro 7, 2020Domaća glazba, Vijesti

Ovaj tjedan u PopRock.hr-u gostuje Krešimir Blažević, direktor Nagrade Rock&Off, Zele Lipovača, Ivan Grobenski, Indira Forza i Bang Bang!
Svaki radni dan u 19:30 h na HTV2.

Krešimir Blažević direktor je nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off i stiže u studio PopRock.hr-a u ponedjeljak: „Treći Rock&Off neće biti sigurno kao prva dva, ali ono što je bitno je da će se sigurno održati. U kojem obliku to ćemo još vidjeti s obzirom na sve mjere. Proslavu dobitnika ćemo svakako odraditi nekad kasnije kada to bude moguće”. Napomenuo je i kako su produžili prijavu izdanja: „Produžili smo prijavu do 10. prosinca s obzirom na to da se neka izdanja ne stignu prijaviti, a i dalje su dio tekuće godine. Od 11. prosinca do 21. prosinca slijede prijedlozi svih novinara za nominacije. Kada se to odabere, sastavlja se stručni žiri koji će sve prikupiti i pregledati, a 23. prosinca objavljujemo prijedloge za koje se glasa do 3. siječnja dok ćemo nakon toga odnosno 11. siječnja saznati nominirane”.

U utorak u studio stiže legendarni gitarist Zele Lipovača predstaviti knjigu o Divljim Jagodama naziva „U malom vrtu raste divlji plod”: „Radi se o ilustriranoj biografiji i ovo je ono što se godinama čekalo. Svi oni koji su pratili naš rad očekivali su davno ovu knjigu, to je definitivno ona karika koja je nedostajala za ovih 40 godina karijere”. Zele je otkrio i što knjiga donosi: „Knjiga je složena kronološki prema albumima Divljih jagoda i donosi razgovore sa skoro svima koji su bili involvirani u naš radi. To su ljudi poput Brune Langera, Gibonnija, Jurice Pađena, Tonyja Martina iz Black Sabbatha… Dakle i ljudima koji nisu direktno svirali u Jagodama, ali su bili dio naše priče – govore o ovom bendu”. Opisao je i kako je došlo do odabira osobe koja će pisati knjigu: „Karijera Divljih jagoda je zaista puna uspona i padova i zbog toga je bila vrlo teška za pisanje. Bilo mi je bitno da osoba koja piše to bude i fan Divljih jagoda, tako da je izbor pao na Stjepana Jurasa i zaista je dugo rađena. Dao je svoj maksimum”.

Indira će u srijedu predstaviti svoju novu pjesmu „Čudo”: „Da bismo se na neki način malo rasplesali, moramo napraviti neko “čudo”, a ja sam napravila pravo pravcato „Čudo” koje je lijek za neke uspavane fanove. Reakcije su fantastične”. Rekla je i kako se dobro zabavlja dok radi nove pjesme: „Igram se s produkcijom i soundovima, jako se dobro zabavljamo, a mnogi govore da podsjeća na Coloniu, no to je normalno kad je to moj glazbeni kod. Inspiracija me ne napušta, po pitanju tekstova radim već na novim materijalima, a drugi samostalni album je već na pomolu”.

U četvrtak u PopRock.hru gledat ćemo Ivana Grobenskog koji će predstaviti svoj novi album „Siromahi i lazari”: „To je album koji je zapravo moj prvi album na hrvatskom, odnosno na – kajkavskom. To je album s neo-tradicionalnim pjesama, odnosno popevkama, ali su aranžmani autorski. Tako da je tematski tradicionalan ali moderan u dizajnu i oblikovanju zvuka”. Ispričao je i kako je do albuma uopće došlo: “Prvo sam napisao pjesmu “Dojdi draga, dojdi”. Onda sam razmišljao što sad s tim. S vremenom sam složio u glavi koncept tako da se priča zaokružila”.

Na samom kraju tjedna stižu nam dvojac iz Bang Banga – Lara Antić Prskalo i Hrvoje Prskalo te posebni gost, stand up komičar Ivan Šarić! Lara se osvrnula na trenutna vremena: “Živimo u vremenu kada nam se ono normalno čini nadrealno. Izlasci, druženja… tako da smo i snimili pjesmu koja se zove „Nadrealizam”. Fale mi naši nastupi, putovanja kombijem, zafrkancija, šale na pozornici. To mi nedostaje. Kad si sam, to brzo dosadi”. Hrvoje je komentirao nastanak nove pjesme: „Pjesma je nastala u ono najgore moguće doba. Zapravo onda kad smo mislili da je najgore, prvi val korone i onda potres. A za snimanje spota smo pričekali da mjere popuste. Tada smo mislili da je idealno vrijeme i da je sve iza nas…”. Njihov, ali i naš gost bio je i Ivan Šarić koji je prokomentirao svoje iskustvo u HRT-ovom show-u „Zvijezde pjevaju”: „Znao sam da znam pjevati, ali uz Laru sam proširio svoj vokalni spektar. Ja sada znam da to mogu i sada mogu to iskoristiti. Skroz je drugačija trema nego kad imam stand-up nastup. U stand up-u možeš improvizirati, a ovo je dosta striktno”.

U ovotjednom izdanju PopRock.hr-a predstavljamo novi album i singl glazbenice Je Veux, najavljujemo i nove albume Tamare Obrovac i grupe Svemirko, novi singl Barbare Munjas, donosimo sve informacije o Zagrebačkom festivalu i predstavljamo novu pjesmu Damira Kedže. Osim toga, gledamo i nove spotove Kensington Lime, Jasne Zlokić, grupe Pavel i Stjepana Jimmyja Stanića.

Vidimo se već večeras na HTV2 od 19:30 h!