Podijeli objavu

Iron Maiden su trenutno na svjetskoj turneji nazvanoj “The Legacy Of The Beast” s kojom dolaze i u Zagreb. Turneja je posebna po tome što je inspirirana istoimenom mobilnom igrom i stripom, a pozornica i scenografija uključivat će niz različitih, ali međusobno povezanih “svjetova”, koji će popratiti set listu velikog izbora materijala iz osamdesetih godina i pregršt iznenađenja s kasnijih albuma.

Sprema li nam se 24. srpnja najveći do sada spektakl u izvedbi Iron Maidena u Hrvatskoj? Ako je vjerovati najavama i prošlim koncertima održanim na ovoj turneji – itekako!

Bruce Dickinson i njegovi Maideni još će jednom oduševiti domaće fanove i održati koncert u Zagrebu u okviru svjetske turneje, a za razliku od uobičajnih turneja kada bendovi predstavljaju nove albume, Iron Maiden ovog puta sprema ispreplitanjem hitova s prijašnjih albuma. “Legacy Of The Beast” naziv je aktualne turneje, a radi se o turneji za koju su inspiraciju pronašli u istoimenoj mobilnoj igrici i stripu. Najavljuje se da će ovo biti vrlo poseban i do sada neviđeni show. Menadžer benda Rod Smallwood otkrio je da se bend dobro zabavljao pri planiranju turneje “Temu ove History/Hits turneje odlučili smo temeljiti oko naslijeđa imena Legacy Of The Beast, koja savršeno služi svrsi dajući nam prostora da budemo kreativni i dobro se zabavimo, posebno s Eddiejem! Trenutno ne želim odati previse ali radimo na nekoliko različitih scenografskih setova, a sve u skladu s tradicijom Maidena pa se nadamo priuštiti našim fanovima fantastičan doživljaj kada dođu vidjeti ovaj vrlo poseban show.”

Za zagrebački je koncert odabrana i predgrupa – bend Tremonti. Radi se o heavy metal bendu koji donosi glazbeno-žanrovski koktel trash metala, speed metala, alternative metala, hard rocka i post-grungea. Za ovo otvorenje spremaju set listu punu svojih dosadašnjih hitova kao što su “Waste Your Time”, “Another Heart”, “All I Was”, “Cauterize” i “The Things I’ve Seen”.

Iako smo Iron Maiden gledali prije dvije godine u splitskoj Spaladium Areni u sklopu “The Book Of Souls World Tour”, nemamo ništa protiv ovako čestih dolazaka na ove prostore.

Tko nije nabavio ulaznicu do sada, još uvijek ima vremena to napraviti putem sustava Eventim. Iako su neki od sektora rasprodani, u nekima ima ulaznica za prodaju, a kako je krenulo, pitanje je kakva će biti situacija na dan koncerta.

Odbrojavanje zadnjih sedam dana do ovog spektakla kreće danas – mi smo spremni, a vi?

Martina Trbuščić