Splitski Špurijus u suradnji sa Sašom Antićem predstavlja veselu punk rock pjesmu mediteranskog pečata ‘BARBA JE PARTIJA’

by stu 19, 2019Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Splitski Špurijus protekle je godine predstavio svoj debitantski albuma ‘Masovni ukus’, a kako se snimanje albuma odužilo na period od godinu dana, u rupama između snimanja nastavili su snimati i nove pjesme, koje će uskoro predstaviti na svojem drugom albumu, kojeg najavljuju singlom i spotom ‘BARBA JE PARTIJA’ nastalom u suradnji sa Sašom Antićem. 

‘Barba je partija’ je pjesma koja označava njihov povratak izvornom glazbenom izričaju iz ranih dana demo faze benda, kako oni sami kažu – nešto što bi se moglo nazvati veselim punk rockom s izrazitim mediteraniskim pečatom po kojem su i najpoznatiji u lokalnim okvirima.

„Špurijus nikad nije imao neke skrivene poruke pjesama, a izravni tekstovi su oduvijek bili naš forte, tako da se već na prvo slušanje pjesme može iščitati poruka, u kojoj se iz perspektive oproštajnog govora umirućeg barbe, govori o slavljenju života i uživanju u istome, nauštrb trčanju za novcem i obavezama.“  – Špurijus

Foto | Petar Kosović 

Pjesma je nastala u suradnji sa Sašom Antićem koji potpisuje produkciju, miks, mastering, prateće i klapske vokale, a snimana je u studiju Bozon. Iz benda kažu kako je rad na pjesmi protekao u sjajnom ozračju i druženju s odličnom ekipom , a pjesmu su a capella introm i outrom dodatno oplemenili i priznati klapski pjevači Vladimir Garić i Zdeslav Mišurac. Na klavijaturama se pridružio stalni suradnik i prijatelj Bruno Matijašević, a snimali su Dino Siriščević i Boris Ždero.

Barbu je ekranizirao mladi splitski redatelj Šimun Šitum, koji je spot realizirao u suradnji s Glorijom Lizde i Sandrom Barabom.

„Dok smo se uz pivo dogovorali kako i gdje snimati, nismo imali glavnog glumca jer nam je trebao netko dovoljno uvjerljiv i otkačen da utjelovi razuzdanog Barbu, a onda smo se sjetili Rade Čikeš-Medana, apsolutne splitske radijske legende, koji nam je uz asistenciju svoje kćeri Mie, odigrao ulogu Barbe i odlično nas zabavljao tijekom snimanja, na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Guranje kolica s pokojnim Barbom bilo je poprilično naporno, što zbog ljetne vrućine, što zbog sablažnjavajućih reakcija prolaznika jednog splitskog predgrađa pa smo tekuću podršku u snimanju spota dobili od Siniše Anđelića iz LAB Split Craft Brewery pivovare“, poručuju iz benda.

Foto | Petar Kosović 

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Domagoj Božinović, a u aranžmanu mu se pridružuju Ivica Božić, Boris Tudor, Ante Sabalić, Bruno Matijašević i Vladimir Garić. Uživo će pjesmu predstaviti ove subote, 23.11. u splitskom Cirkusu, gdje će uz premijerno Barbe odsvirati i svoj standardni punokrvni punk rock koktel manjih i većih hitova svoje dvadesetogodišnje karijere!

ŠPURIJUS su: Domagoj Božinović-vokal, Boris Tudor-gitara, Ivica Božić-bas gitara, Ante Sabalić-bubnjevi