Splitski Špurijus u suradnji sa Sašom Antićem predstavlja veselu punk rock pjesmu mediteranskog pečata ‘BARBA JE PARTIJA’

Podijeli objavu

Splitski Špurijus protekle je godine predstavio svoj debitantski albuma ‘Masovni ukus’, a kako se snimanje albuma odužilo na period od godinu dana, u rupama između snimanja nastavili su snimati i nove pjesme, koje će uskoro predstaviti na svojem drugom albumu, kojeg najavljuju singlom i spotom ‘BARBA JE PARTIJA’ nastalom u suradnji sa Sašom Antićem. 

‘Barba je partija’ je pjesma koja označava njihov povratak izvornom glazbenom izričaju iz ranih dana demo faze benda, kako oni sami kažu – nešto što bi se moglo nazvati veselim punk rockom s izrazitim mediteraniskim pečatom po kojem su i najpoznatiji u lokalnim okvirima.

„Špurijus nikad nije imao neke skrivene poruke pjesama, a izravni tekstovi su oduvijek bili naš forte, tako da se već na prvo slušanje pjesme može iščitati poruka, u kojoj se iz perspektive oproštajnog govora umirućeg barbe, govori o slavljenju života i uživanju u istome, nauštrb trčanju za novcem i obavezama.“  – Špurijus

Foto | Petar Kosović 

Pjesma je nastala u suradnji sa Sašom Antićem koji potpisuje produkciju, miks, mastering, prateće i klapske vokale, a snimana je u studiju Bozon. Iz benda kažu kako je rad na pjesmi protekao u sjajnom ozračju i druženju s odličnom ekipom , a pjesmu su a capella introm i outrom dodatno oplemenili i priznati klapski pjevači Vladimir Garić i Zdeslav Mišurac. Na klavijaturama se pridružio stalni suradnik i prijatelj Bruno Matijašević, a snimali su Dino Siriščević i Boris Ždero.

Barbu je ekranizirao mladi splitski redatelj Šimun Šitum, koji je spot realizirao u suradnji s Glorijom Lizde i Sandrom Barabom.

„Dok smo se uz pivo dogovorali kako i gdje snimati, nismo imali glavnog glumca jer nam je trebao netko dovoljno uvjerljiv i otkačen da utjelovi razuzdanog Barbu, a onda smo se sjetili Rade Čikeš-Medana, apsolutne splitske radijske legende, koji nam je uz asistenciju svoje kćeri Mie, odigrao ulogu Barbe i odlično nas zabavljao tijekom snimanja, na čemu smo mu zauvijek zahvalni. Guranje kolica s pokojnim Barbom bilo je poprilično naporno, što zbog ljetne vrućine, što zbog sablažnjavajućih reakcija prolaznika jednog splitskog predgrađa pa smo tekuću podršku u snimanju spota dobili od Siniše Anđelića iz LAB Split Craft Brewery pivovare“, poručuju iz benda.

Foto | Petar Kosović 

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Domagoj Božinović, a u aranžmanu mu se pridružuju Ivica Božić, Boris Tudor, Ante Sabalić, Bruno Matijašević i Vladimir Garić. Uživo će pjesmu predstaviti ove subote, 23.11. u splitskom Cirkusu, gdje će uz premijerno Barbe odsvirati i svoj standardni punokrvni punk rock koktel manjih i većih hitova svoje dvadesetogodišnje karijere!

ŠPURIJUS su: Domagoj Božinović-vokal, Boris Tudor-gitara, Ivica Božić-bas gitara, Ante Sabalić-bubnjevi