Home Vijesti Domaća glazba Splitski slavuj Roko Blažević svojom pjesmom poručuje ‘Ljubav je HEROJ!’

Splitski slavuj Roko Blažević svojom pjesmom poručuje ‘Ljubav je HEROJ!’

0
Splitski slavuj Roko Blažević svojom pjesmom poručuje ‘Ljubav je HEROJ!’

Kada je snimao videospot za svoju eurovizijsku pjesmu mladi Splićanin nije ni slutio koliko će se brzo, danas očigledno proročanska poruka pjesme i spota, obistiniti, no jedno je znao i tada i danas – da čvrsto vjeruje u snažnu poruku koju je, braneći boje svoje Hrvatske, pronio Europi i Svijetu pred 200 milijuna gledatelja.

Hipersenzibilni mladi umjetnik, predstavnik milenijske generacije, u videospotu za pjesmu HEROJ smješten je, signifikantno, u životni teatar – suočivši se na početku svoga životnoga puta s bolnom stvarnošću, postavši svjestan činjenice da život nije bajka – Roko, naime, u svojoj bjelini i dječačkoj neiskvarenosti, otkriva potpune suprotnosti svojoj dotadašnjoj viziji svijeta; on se suočava s mračnim strahotama poput prirodnih katastrofa, bolesti, siromaštva, ratova, no ne odustaje od svoga sna i kroz pjesmu, koja je san o ljubavi, Roko svojom sjajnom sugestivnom izvedbom i emocijom, poput heroja koji nakon pada ponovno ustaje, viče na nepravdu i pronosi jasnu poruku o ljubavi kao našem glavnom pokretaču koja jedina može mijenjati svijet nabolje!

‘Cijela me ova situacija jako pogodila i zapravo ne mogu vjerovati koliko je realistična i nadolazeća bila poruka moga spota za pjesmu HEROJ. Kao predstavnik mlade generacije ovim putem želim posebno pozvati svoje vršnjake da slušaju savjete stručnjaka koji brinu o nama, da sada pokažemo koliko smo savjesni i koliko brinemo o svojim bližnjima. Mislim da smo upravo mi ti koji i starijim generacijama možemo služiti kao primjer. Učinimo to i iz poštovanja prema herojima naše nove stvarnosti – toliko zahvalnosti osjećam prema svima koji nesebično i plemenito rade za dobrobit svih nas, od medicinskog osoblja do vojske, policije, vatrogasaca, teta na blagajnama, ljekarnika, svih koji su tu za nas u ovim najtežim trenucima! Siguran sam da ih sve zajedno vodi LJUBAV; ljubav prema domovini, prema svakome čovjeku, a ljubav je HEROJ, i moj i tvoj, i zato najiskrenije poklanjam svoju pjesmu svima da zajedno pobijedimo ovo zlo koje nas je snašlo i želim da izađemo iz svega kao jači i bolji ljudi te da i nakon svega živimo jedni za druge, a ne jedni pored drugih! Neka ova zajednička borba bude naš viši cilj – čuvajmo jedni druge i poštujmo trud i odricanje naših HEROJA!’.

Roko, tako i danas, svojom porukom u novonastaloj situaciji predstavlja toliko potrebnu nadu, novu inspiraciju; mladu osobu, punu ideala, suosjećanja i ljubavi koja, kao heroj, može pobijediti svako zlo, a njegova je pjesma instrument te herojske ljubavi i dar glazbe koja jedina ima tu neopisivo snažnu, čarobno iscjeljujuću moć u ovakvim teškim i naizgled beznadnim situacijama kada nam je svima toliko potrebno zajedništvo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here