Podijeli objavu

Mlada splitska pjevačica Kristina Boban estradni je proboj počela 2015. godine senzacionalnim predstavljanjem u TV showu The Voice gdje joj je član žirija Toni Cetinski poručio da ju voli, očaran njenim vokalom.

Nije dugo trebalo da na njenu adresu počnu pristizati ponude za nastupe i snimanje pjesama, a za prvi festivalski nastup odabrala je Zagrebački festival s pjesmom „Putuj“. Započeta kreativna suradnja s kompozitorom Ivom Nuićem donosi joj prvu nagradu stručnog žirija na Marco Polo festivalu 2016. za pjesmu „Otvori oči zvijezdama“ te godinu kasnije na Splitskom festivalu prestižnu nagradu za najbolju interpretaciju pjesme „Molim se“. Njihova umjetnička povezanost iznjedrila je i Kristinin najnoviji singl, pjesmu posebne atmosfere „Svijet za nas“, a zanimljivo je da su tekst pjesme zajedno napisali supružnici Ivo i Fani Nuić na letu iz Londona za Saudijsku Arabiju gdje žive već 6 godina.

Pjesmu će Kristina uživo otpjevati na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku 17. kolovoza. Jako se jako veseli nastupu jer iznimno poštuje festival i bezvremenske pjesme koje su ga obilježile.

„Sretna sam što je pjesma ‘Svijet za nas’ dobila priliku biti izvedena baš na Šansoni i dati ću sve od sebe da ju publici donesem na najbolji mogući način. Moj dragi autor Ivo Nuić, aranžer Ante Pecotić i ja s velikom smo je pažnjom snimali te bih voljela da publika prepozna trud i vjeru koju smo uložili u pjesmu“ kaže nasmijana Kristina koja je jako ponosna i na videospot u režiji Denisa Miloša i Josipa Šomodjija, sniman u Alfa studiju u Zagrebu. Naime, Kristina je sama osmislila čitavu radnju spota dok ga je Sunčica Bandić koreografirala za plesačice Akademije suvremenog plesa.

Obzirom na brojne nastupe s čak dva benda kojima je glavni vokal, Kristina će ovo ljeto provesti radno, a pripreme za nastup na Šibenskom festivalu već su u punom jeku.