Podijeli objavu
Screenshot

Splićani su danas ispratili Olivera Dragojevića na posljednju plovidbu, i to onako kako to samo oni znaju.

Nakon što je u crkvi Sv. Frane odslužena misa za preminulu glazbenu legendu, lijes s njegovim tijelom je preko splitske Rive prenesen do katamarana, koji je Olivera posljednji put odveo u njegovu voljenu Velu Luku. Uz Oliverov lijes hodali su Stjepan Hauser, Tomislav Mrduljaš, Tedi Spalato i Gibonni, koji cijelim putem nije prestajao plakati – piše index.hr

Na splitskoj Rivi su Oliveru posljednji pozdrav uputili deseci tisuća Splićana, koji su glasnim pljeskom pozdravili svog najdražeg pjevača. Kad se približio trenutak ukrcaja lijesa, zapaljene su baklje na obali, ali i na desecima brodica koje su okružile katamaran.

Tužan i veličanstven ispraćaj

Prilikom ukrcaja lijesa na katamaran i isplovljavanja na posljednju plovidbu klapa je pjevala Oliverove pjesme, a među okupljenima je bilo vrlo malo onih koji u tim trenucima nisu plakali.

Split se tako oprostio od Olivera Dragojevića na pravi splitski način – masovno, veličanstveno i prije svega emotivno.

Način na koji je Split ispratio Olivera na posljednju plovidbu govori sve o tome što je on značio Splićanima, stanovnicima najvećeg grada Dalmacije, kojemu je Oliver u pet desetljeća glazbene karijere postao zaštitni znak.

Sprovod sutra u Veloj Luci, uveden besplatni katamaran

Povodom pogreba Olivera Dragojevića, koji će se održati sutra u Veloj Luci, tvrtka Kapetan Luka uvela je besplatnu katamaransku liniju na relaciji Split-Vela Luka s polaskom u 13 sati iz Splita, s gata Sv. Petra, te povratkom istog dana iz Vele Luke u 22 sata.

Naklon pokojniku započet će u 15 sati, a posljednji ispraćaj Olivera Dragojevića počet će u 18 sati na mjesnom groblju Sv. Roka u Veloj Luci.