Podijeli objavu
Foto | Aleš Žnidaršič

Helena Blagne, jedna od najuspješnijih slovenskih pjevačica svih vremena, prije nekoliko je dana, u rasprodanoj Dvorani Tivoli oduševila više od četiri tisuće obožavatelja.

U večeri ispunjenoj emocijama, Helena je publici predstavila pjesme koje su obilježile njezinu dugogodišnju karijeru i predstavila nove s nadolazećeg albuma.

Već je s prvom izvedbom, pjesmom ‘Ti boš vedno prvi’, očarala i doprijela do srca publike koja nije skrivala emocije. Nastavila je s nostalgičnim hitovima ‘Naj nihče me ne zbudi’, ‘Bodi srečen bambino’ i ‘Zaljubljena’. Popularna se pjevačica govorima između pjesama još više spojila s publikom, a svoj doprinos su tome dali i mnogi glazbeni gosti te prijatelji među kojima su bili Manca Špik, grupa Kvatropirci, Marko Hatlak BAND, Raay i Elvis Jackson, grupa čiji je glazbeni izričaj stvoren pod utjecajima ska, punk, hard core, reggae i metal žanrova, a poznati su upravo po live nastupima.

Helena je s Mancom Špik otpjevala pjesmu ‘Osamljena’, a s grupom Kvatropirci ‘V Stari konobi’. Virtuoz na harmonici Marko Hatlak, maestralno je odsvirao ‘Libertango’ dok ju je Raay na klaviru pratio u izvedbi uspješnjice ‘Ti boš vedno prvi’. S grupom Elvis Jackson izvela je ska pjesmu ‘The Reason is Music’.

Publika je uživala i za kraj se rasplesala uz velike hitove ‘Mačo’ i ‘Mornarček’, a Helena je završila koncert velikim i iskrenim pljeskom nakon izvedbe skladbe ‘Va pensiero’ iz opere Nabucco.

Umjetnički izričaj popularne pjevačice uvijek je glazbu predstavljao na najvišoj razini, što je još jednom dokazala i na ovom je koncertu. Fantastična večer koji će svi pamtiti, a nove nastupe Helena Blagne je najavila za početak iduće godine diljem Slovenije.