Spektakularna završnica Plesa sa zvijezdama: Pobjedu odnijeli Marco Cuccurin i Paula Tonković

by svi 23, 2023Domaća glazba, Izdvojeno, Vijesti

Ovu nedjelju se održalo i spektakularno finale Plesa sa zvijezdama, koje smo mi ovaj put pratili iz samog studija. U finalu su se natjecala tri para – Frano Ridjan i Gabriela Pilić, Daria Lorenci Flatz i Ivan Jarnec te Marco Cuccurin i Paula Tonković, koji su na kraju i odnijeli titulu pobjednika sezone.

Ova sezona je po mnogočemu ispisala povijest, pa je tako Marco Cuccurin postao prva zvijezda u Hrvatskoj koja je pobijedila u Plesu sa zvijezdama, a prije samo nekoliko mjeseci i u showu Zvijezde pjevaju. Ipak, s obzirom na to da su nakon tri sezone emitiranja na Novoj TV i sami mentori postali zvijezde, velik broj ljudi se obradovao i tome što je Paula Tonković, nakon što je čak tri godine za redom bila u finalu, pobijedila. Valja spomenuti i da je njezina sestra, Petra Jeričević, također kao mentorica, odnijela pobjedu u Plesu sa zvijezdama prije deset godina.

O pobjednicima ove sezone su odlučivali na kraju isključivo gledatelji – nakon tri otplesana plesa, sva tri para su imala jednak broj bodova – 117 od mogućih 120. I prije samog finala smo pratili ove parove iz emisije u emisiju, ali moramo priznati da tek kad smo vidjeli same plesove uživo smo uspjeli doživjeti koliko je to zapravo impresivno. Bilo je zaista teško odlučiti kome pokloniti svoj glas, ali glasači su na kraju odlučili da će ipak Marco i Paula biti pobjednici – upravo su njihovi navijači bili najglasniji i u samom studiju.

Sama emisija je započela s nastupom mentora koji je vrlo vjerojatno ipak bio najimpresivnija točka večeri. Iako je svaka emisija snimana s ciljem da bude najzanimljivija publici pred malim ekranima, publika u studiju je jednako uživo, ako možda ne čak i više.

Ples sa zvijezdama

Ples sa zvijezdama | foto: Glazbeni.Info; Lara Ujčić

Posljednji plesovi sezone

Plesno finale su otvorili Daria i Ivan i to sa strastvenim paso doble, za koji su dobili 36 bodova. Nakon njih su Frano i Gabriela (poznati i pod imenom Frabi) plesali valcer sa specijalnim efektima, koji im je donio 39 bodova. Na kraju prve runde su Marco i Paula izveli sambu za koju su nagrađeni s 38 bodova. Ako ste pomno pratili ovu sezonu, onda znate da je upravo samba mnogima bila pogubna, ali ne i ovom pobjedničkom paru.

U drugoj ‘turi’ plesova su parovi mogli ponoviti jedan od prijašnjih nastupa, pa su tako Daria i Ivan izveli strastveni tango (40 bodova), Frano i Gabi senzualnu rumbu (40 bodova) te Marco i Paula moćni paso doble (40 bodova).

Za završnu točku svojeg putovanja u ovoj sezoni su parovi dobili zadatak da otplešu freestyle. Kao što i sam naziv govori, svatko je mogao pristupiti plesu na način na koji je htio. Tako su Daria i Ivan pripremili vrlo emotivnu i potresnu točku (39 bodova), Frano i Gabi su odlučili dati svaki atom snage koji im je preostao (38 bodova), a Marco i Paula su ispričali svoje plesno putovanje (39 bodova).

Nakon što su sva tri plesna para završila sa svojim točkama, uslijedilo je i proglašenje pobjednika. Trećeplasirani su bili Frano i Gabriela, pa su u superfinale ušli Daria i Ivan te Marco i Paula. O tome koliko je bilo teško odabrati svojeg favorita govori i činjenica da je razlika između ta dva para bila na kraju u samo nekoliko posto – Marco i Paula su završili na prvom mjestu s 51,6%, dok su Daria i Ivan bili na drugom s 48,4%. U ovoj sezoni je sasvim sigurno publika bila ta koja je odigrala najbitniju ulogu jer se između ostalog, po prvi put moglo glasati i besplatno putem aplikacije dnevnik.hr.

Kada su proglašeni pobjednici uslijedilo je opće veselje – zagrljaji, poljupci i konfeti. Nakon što su se kamere ugasile je tek krenulo pravo slavlje, a mi smo uspjeli kratko razgovarati sa samim pobjednicima.

Ples sa zvijezdama

Ples sa zvijezdama | foto: Glazbeni.Info; Lara Ujčić

Treća sreća

Paula nam je tako priznala da bi joj vjerojatno bilo lakše da se nekako pripremila na pobjedu, jer je trenutno jako izgubljena – oni su se pripremali uvijek iz tjedna u tjedan, iz točke u točku, i upravo im se to isplatilo. Pauli je ovo bilo treće finale, kako je i sama rekla – treća sreća.

– Uvijek se trudim da svim partnerima dam jednako znanja i da jednako nauče, pa samim time i dođu do finala. Pobijedili ili ne, uspjeli smo – došli smo do finala! Ja sam do sada imala dosta sreće jer su mi svi partneri bili jako poslušni, vjerovali su u mene i uvijek im je bilo bitno što ja mislim, rekla nam je Paula.

Iako je rekla da se ne može požaliti ni na koga, rekla nam je da joj Marco sada ‘friški’ i da ima njezinu posebnu ljubav.

– On je toliko mlad, a toliko ljubavi ima u sebi. Sada je to prenio i na mene, i ja sam postala užasno emotivna, a nisam takva bila prije. Rekla bih da je on nekako najviše uspio doći do mene. Uvijek sve završi na prijateljstvu – dugo vremena provodiš s nekime i toliko toga proživljavate zajedno, natjecanje se jednostavno izgubi. Možda je to ružno od mene za reći, ali natjecanje nije toliko bitno, prijateljstvo je najbitnije, naglasila je Paula.

Priznala nam je i da su komentari žirija jako utjecali na njihove plesove. Prisjetila se samih početaka i rekla nam da su se na samom početku znali čak nešto i naljutiti – ne na sam žiri, već su mislili da je to ipak bilo bolje.

– Ali kad pogledaš s odmakom, uvijek ima smisla. Možda da oni nisu davali takve ocjene i komentare, mi uopće ne bi toliko napredovali, već bi stagnirali ili bili zadovoljni s onim što već jesmo. Na kraju krajeva sam zadovoljna, zaključila je Paula.

Predivno prijateljstvo i planovi za budućnost

Marco nam je rekao da je pobjeda jedan lijep šlag na torti i dokaz da se sav trud na kraju zaista isplati. Ali, i da nisu pobijedili, rekao nam je da ne bi iz ovoga izašao razočaran – ostalo je jedno predivno prijateljstvo. Najavio nam je i da će s Paulom nastaviti surađivati.

– Plan je raditi na albumu i glazbi, i to s Miom Negovetić. Jedini logičan slijed je taj i da me netko tko me mentorirao i doveo do pobjede radi sa mnom na glazbi. Paula će tu biti za scenski pokret i zapravo je ideja spojiti glazbu i scenski pokret te stvoriti nešto što možda još u Hrvatskoj nismo vidjeli. Ja ću dati sve od sebe da ne razočaram, otkrio nam je Marco.

Prije samo nekoliko mjeseci je Marco pobijedio i u showu Zvijezde pjevaju i tako postao prvi u Hrvatskoj koji se može pohvaliti s pobjedom u obje inačice ovog showa. Iako je skoro preskočio ovu sezonu Plesa sa zvijezdama jer je mislio da je prerano, na kraju su ga ipak uspjeli nagovoriti i nije mu žao što je pristao!

– Meni je nevjerojatno uopće izgovoriti da sam u šest mjeseci uspio pobijediti u dva različita showa. Da mi je netko to ispričao, ja mu ne bih vjerovao. Nije mi žao! Desio se ponovno neki isti scenarij i evo, ne mogu vjerovati, zaključio je Marco.

S pobjedom Marca i Paule je došao kraj ovogodišnjem plesnom putovanju, a mi ćemo nestrpljivo čekati novu sezonu – nove zvijezde, ali nadamo, stare, već dobro poznate mentore!