Specijalno Božićno izdanje iz Unisona. #OdBoraDoBora počinje sa grupom Nola!

by pro 3, 2020Domaća glazba, Koncerti, Vijesti

Prosinac je započeo, a samim time započinje i specijalno Božićno izdanje projekta #OdGradaDoGrada. Za vrijeme blagdana donosimo vam kućne izvedbe naših glazbenika pod nazivom #OdBoraDoBora.

Ovo Božićno izdanje otvara grupa Nola! Na YouTube kanalu Unisona ili na webu Večernjeg lista pogledajte i poslušajte pjesme – Let it Snow, Drukčije i Iznad oblaka.

Glazbeni i bračni par, Gabi i Marijan Jelenić osnovali su grupu Nola još 1993., a već 1995. snimaju album Dio tebe zbog kojeg su odmah prepoznati na hrvatskoj glazbenoj sceni. Naslovna pjesma i danas je jedna od najslušanijih i najprepoznatljivijih pjesama o ljubavi.

Projekt #OdGradaDoGrada krenuo je na samom početku pandemije COVID-19 kada je bilo onemogućeno kretanje, druženje i sviranje. Situacija u hrvatskoj glazbi s obzirom na još uvijek aktualnu pandemiju i propisane mjere nije dobra, hrvatski glazbenici definitivno spadaju u jednu od pogođenijih profesija. Ovim oblikom promocije Unison – Hrvatski glazbeni savez u suradnji s Večernjim listom pruža podršku hrvatskim glazbenicima za vrijeme trajanja pandemije. Podršku su dali i drugi medijski partneri tako da grupu Nola, kao i ostale glazbenike možete pogledati i u emisiji POPROCK.HR na HTV-u, zatim na CMC televiziji, te na portalima Popmix.hr, Sesvete danas, Zagreb.info i Karlovački.hr. Projektu su se priključile i lokalne tv postaje TrendTv iz Karlovca, Televizija Šibenik i zagrebačka Z1 televizija.