Špancirfest 2017 – Bogati program koncerata i predstava

by kol 15, 2017Festivali, Vijesti

Vila Bedeković s pravom slovi kao posebna poslastica Špancirfesta. Pozornica smještena u perivoju predivne palače, okrenuta prema glavnom varaždinskom gradskom parku romantično je, smirujuće i inspirativno mjesto ne samo za brojnu publiku već i za umjetnike: glazbenike, glumce i komičare, koji na njoj nastupaju.

I ove godine su izvođači, koji će oplemeniti taj jedinstveni prostor, pažljivo birani na način da program vile Bedeković oslikava sve ono je Špancirfest u proteklih 19 godina pružao svojoj publici – iznimnu kvalitetu, raznolikost, spoj modernog i tradicionalnog, domaćeg i svjetskog, svježeg i dobro poznatog, glazbe, teatra i smijeha.
Ulaznice, čije se cijene ovisno o izvođaču kreću između 40,00 i 70,00 kuna, u prodaji su u na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.
Za najbrže glazbene sladokusce Špancirfest je pripremio i posebnu ponudu – ograničeni broj festivalskih ulaznica za svih 6 koncertnih večeri kod vile Bedeković po cijeni od 180,00 kuna.

KONCERTI:
18.08. petak – Klape Maslina i Contra, gost Hari Rončević (70,00 kn)
19.08. subota – Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor (50,00 kn)
20.08. nedjelja – Božo Vrećo (70,00 kn)
25.08. petak – Voca People (50,00 kn)
26.08. subota – Massimo (70,00 kn)
27.08. nedjelja – Sudar Percussion (50,00 kn)

PREDSTAVE:
21.08. ponedjeljak – Ivan Šarić (40,00 kn)
22.08. utorak – Željko Pervan – Na komadiću Europe (40,00 kn)
23.08. srijeda – gumačka družina Histrion – U petak (za)metak (40,00 kn)
24.08. četvrtak – Kazalište Moruzgva – Miris lovine (40,00 kn)

VILA BEDEKOVIĆ – KONCERTI

18.08. petak – Klape Maslina i Contra, gost Hari Rončević
Dašak juga, miris mora i borova, jedna gitara i skladni glasovi ponajboljih klapa savršeni su spoj za otvaranje koncertnog programa Špancirfesta na pozornici kod vile Bedeković.
Iako duboko na kontinentu, Varaždin će navečer 18. kolovoza dobiti luku, njihati se u ritmu valova i pjevati o ljubavi i moru, a taj će užitak, na posebno osmišljenom nastupu kod vile Bedeković, pružiti legendarni “getanin”, splitski kantautor Hari Rončević s klapama Maslina i Contra.
Glazbeni sladokusci neće propustiti taj užitak, a ulaznice za tu mediteransku večer Špancirfesta po cijeni od 70,00 kuna dostupne su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

19.08. subota – Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor
Najbolje stvari često se dogode slučajno. Stoga nije slučajno da se glazbeni projekt velikog glumca, redatelja, pjesnika i profesora, Rade Šerbedžije također dogodio – slučajno.
Okupljen kao jednokratni prateći sastav za jedan nastup 2011. godine, punih šest godina kasnije, Zapadni kolodvor nezaobilazna je koncertna atrakcija koja publiku privlači zavodljivom kombinacijom Šerbedžijine boemske karizme, vrhunskih glazbenika i repertoara koji zrcali sve ono što Rade voli i cijeni iz bogate glazbene, književne i kulturne riznice naših prostora. Ulaznice za nastup Rade Šerbedžije i Zapadnog kolodvora, po cijeni od 50,00 kuna, u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

20.08. nedjelja – Božo Vrećo
Postoji nešto čarobno u sevdahu. Taj mistični spoj prizvuka istoka i snažnih emocija je istovremeno smirujuć, dirljiv, sjetan i nostalgičan; svojevrsna divlja rijeka kojom se usude zaploviti samo najhrabriji. Kažu da se sevdalinke ne pjevaju, one izlaze iz duše, a Špancirfest je oduvijek svojoj publici pružao priliku da uroni u taj složeni splet emocija, tradicije i suvremenosti.
Baš kao i sevdah, jedinstven je i Božo Vrećo, umjetnik koji, poput Špancirfesta, prkosi svim definicijama, formama i ladicama te s ponosom najavljujemo njegov nastup na pozornici kod vile Bedeković u nedjelju, 20. kolovoza. Ulaznice po cijeni od 70,00 kuna dostupne su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

25.08. petak – Voca People
U današnjem svijetu teško je dokučiti što je stvarno, a što lažno. Kada skupina pjevajućih bića tvrdi da su vanzemaljci s planete Voca, smještene “odmah iza sunca”; stvorenja koja komuniciraju isključivo glazbom, a nasukana na Zemlji putuju od pozornice do pozornice pokušavajući energijom oduševljene publike napuniti svoj svemirski brod, onda im treba pomoći.
Voca People nisu “obični” pjevajući vanzemaljci. Njihov show, sastavljen od nevjerojatnih vokalnih izvedbi s dodatkom komedije, interakcije s publikom i snažne energije koja ih prožima, čini ih jednom od najzanimljivijih accapella atrakcija današnjice, a sva ta kreativnost neizbježno ih je morala iz Izraela dovesti i do Špancirfesta.
Volite li glazbu, smijeh, Špancirfest, kreativnost i pozitivu i zanima vas koje su granice izražajnosti ljudskog, pardon, vanzemaljskog glasa, ne propustite nastup accapella skupine Voca People.
Voca People će se na Špancirfest teleportirati u petak, 25. kolovoza na čarobnu pozornicu kod vile Bedeković. Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

26.08.2017. subota – Massimo
Massimo i Špancirfest vole se javno, to nije tajna. Povratak u Varaždin, ovaj puta na romantičnu pozornicu kod vile Bedeković, nije slučajnost već obveza, a Massimov bogati repertoar prepun velikih pjesama, njegov jedinstveni vokal i vrhunski bend u čarobnom ambijentu bit će jedan od koncertnih vrhunaca ovogodišnjeg festivala. Dakako, zvijezda Massimovog sjaja zaslužuje prime-time termin druge subote Špancirfesta, 26. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 70,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

27.08. nedjelja – Sudar Percussion
Kada netko jednu udaraljkašku skupinu nazove “najotkačenijom grupom muzičara na ovim prostorima”, a netko drugi za njihov nastupni album službeno napiše da se radi o “rocku s jajima do koljena”; kada se njihovom obradom svojeg “Oxygene IV” oduševi sam Jean Michel Jarre te kad vam mi kažemo da će ta otkačena skupina u nedjelju 27. kolovoza nastupiti kod vile Bedeković, onda jedino preostalo logično pitanje glasi: “ima li još karata?”.
Sudar Percussion već punih sedam godina svojim svježim pogledom na poznata djela klasične i popularne glazbe, puni gledališta i oduševljava publiku gdje god se pojave pomičući granice onoga što se smatra udaraljkaškom glazbom. Njihova kvaliteta, inovativnost i otkačenost savršena su preporuka za vrhunski glazbeni doživljaj posljednjeg dana Špancirfesta.
Sudar Percussion nastupit će kod vile Bedeković 27. kolovoza, a ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.
VILA BEDEKOVIĆ – PREDSTAVE

21.08. ponedjeljak – Ivan Šarić
Smijeh je lijek, a stand-up komedija najzahtjevniji ali i, kad imate posla s istinskim komičarem, najbolji način njegove konzumacije. Svestrani Ivan Šarić punokrvni je komičar, dio nevelike, ali aktivne i iznimno talentirane hrvatske stand-up scene, čovjek koji je napunio Lisinski, zavodio Johna Stewarta, a osim što nas nasmijava, on vodi radio i tv emisije, glumi, a zna ispeći i dobar roštilj. Omiljene teme su mu – sve, ne štedi nikoga, a ponajmanje publiku koja ponekad teško dolazi do daha od smijeha.
Na sreću, pozornica kod vile Bedeković nalazi se na otvorenome pa ćete imati dovoljno kisika, a kako ne bi ostali zakinuti za urnebesnu večer komedije na Špancirfestu, požurite. Ulaznice za stand-up show Ivana Šarića, po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

22.08. utorak – Željko Pervan – Na komadiću Europe
“Svaka sličnost sa stvarnim događajima i osobama je vjerojatno namjerna i dobro pogođena”, kaže Željko Pervan u opisu svog stand-up showa, patriotski nazvanog “Na komadiću Europe”.
Njega, Željka Pervana, valjda ne treba posebno predstavljati. Čovjek je sinonim za komediju i satiru u Hrvatskoj, a time se bavi još otkada su eterom 101-ice, u gotovo gerilskim uvjetima, žarila, palila, provocirala i povijest ispisivala “Zločesta djeca”.
Nakon mnoštva uspješnih projekata, koje valjda također ne treba navoditi, jer ih je jednostavno previše, Željko Pervan se trenutačno bavi pretresanjem aktualnih tema koje muče stanovnike našeg komadića (da ne bi rekli “ruba”) Europe: EU, umirovljenici, žene, muškarci, političarke i političari, trgovi, fontane, rive, šume, kune, more sinje i to sve čini zbijajući šale bez dlake na jeziku kako bi stvarnost, u maniri najbolje satire, prikazao onakvom kakva ona zaista jest – ponekad bizarnom, ponekad zabavnom, ponekad tužnom, ali u Pervanovoj interpretaciji, uvijek urnebesno smiješnom.
Ulaznice za ovaj prosvjetiteljski show, po cijeni od 40,00 kuna, u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

23.08. srijeda – Glumačka družina Histrion – U petak (za)metak
Špancirfest je odlučio dati svoj obol pronatalitetnoj politici, a trenutačno jedini hrvatski cabaret demografske obnove imaju legendarni Histrioni.
Autor i redatelj Ivan-Goran Vitez, primijetivši da nas je sve manje, što zbog iseljavanja, a što niskih stopa nataliteta, shvatio je da je Hrvatskoj potrebna reedukacija o temeljnim načelima prokreacije. Drugim riječima, Hrvati su očito zaboravili što pčelica radi cvijetu i odakle rode nabavljaju bebe. S obzirom da živimo u modernim vremenima, ovaj poučni show prepun je konkretnih podataka, statistika, EU regulativa, ali i praktičnih savjeta te prekrasnih songova, a svjedoci tvrde da, iako se radi o sasvim ozbiljnom komadu (not), publika umire od smijeha.
Osjećate li potrebu da si malo “ponovite gradivo” ili se inspirirate za “noćno učenje” kod kuće, obavezno dođite na “U petak (za)metak” u, zamislite, srijedu, 23. kolovoza na senzualnu pozornicu kod vile Bedeković.
Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna su u prodaji na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

24.08.2017. četvrtak – Kazalište Moruzgva – Miris lovine
Nije ženama lako s muškarcima. Nije lako ni muškarcima sa ženama, ali to je tema za drugu priliku jer se kazalište “Moruzgva” s “Mirisom lovine” odlučilo pozabaviti “mukama” triju žena s njihovim, na sceni nevidljivim, ali ipak iritantnim, napornim i lošim muževima.
Večernje druženje tri bračna para, čim žene ostanu same, na vidjelo izvuče priče o tri disfunkcionalna braka i svim slojevima oduvijek i zauvijek složenih muško-ženskih odnosa koji ih čine. “Miris lovine” hvaljena je predstava s izvrsnim glumicama, svježim pristupom vječnoj temi i pruža zabavu sa zrnom soli, a na pozornicu kod vile Bedeković Špancirfesta stiže u četvrtak, 24. kolovoza.
Ulaznice po cijeni od 40,00 kuna u prodaji su na web stranicama ŠPANCIRFESTA i u sustavu EVENTIM.

Iako je u predivnoj gradskoj jezgri Varaždina teško pronaći lokaciju, koja kao kulisa ne oduzima dah, ipak posebno mjesto zauzimaju pozornice na dva varaždinska trga –  na Korzu (Trg kralja Tomislava) i popularnom Stančiću (Trg Miljenka Stančića), nenametljivo smještene u srce pješačke zone. Glazbeni program na ta dva trga, prema mnogima među najljepšima u Hrvatskoj, raznolik je baš kao i sam Špancirfest i, što je jednako važno, potpuno je besplatan.

KORZO (Trg kralja Tomislava)


18.08. petak –  Nola
19.08. subota – Drvored
20.08. nedjelja – Soul Sisters
21.08. ponedjeljak – Natali Dizdar
22.08. utorak – Mislim naglas / Chicago from city of rock and baroque
23.08. srijeda – B & The Bops
24.08. četvrtak – Zsa Zsa i Saša Maček
25.08. petak – Cat Paws
26.08. subota – Songkillers
27.08. nedjelja – Scifidelity Orchestra / Irma Dragičević

STANČIĆ (Trg Miljenka Stančića)


18.08. petak –  Marko Louis
19.08. subota – Nipplepeople
20.08. nedjelja – Gretta
21.08. ponedjeljak – DJ Pintha
22.08. utorak – DJ E-Base
23.08. srijeda – DJ Pintha
24.08. četvrtak – DJ E-Base
25.08. petak – Nikola Marjanović
26.08. subota – Jakša Jores & DJ Kresh
27.08. nedjelja – Mangroove

18.08. petak – Nola
Kad bi sve ljubavi imale soundtrack stvoren pričom Gabi i Marijana, osnivača i pokretačke snage grupe Nola, svijet bi bio ljepše i bolje mjesto. Hitom “Dio tebe” početkom 90-tih napravili su dar-mar u eteru zasićenom konfekcijskom dance glazbom, a njihov pitki, mekani rock-pop zvuk sa snažnim autorskim potpisom odmah ih je svrstao u red najvažnijih hrvatskih izvođača. Prošlo je dosta godina otkad je Nola posljednji put svirala u Varaždinu, ali ono što je važno je da će na 19. Špancirfestu nastupiti na divnom varaždinskom Korzu prvog dana festivala i odnijeti nas iznad oblaka.

19.08. subota – Drvored
Znate li što je Balkankan? Za odgovor je najbolje otići na sam izvor te riječi, a to je zagrebačka atrakcija Drvored. Deveteročlani bend, okupljen za jednokratnu upotrebu, ali pretvoren u sedmogodišnje glazbeno putovanje kroz šansonu i balkansku nostalgiju prepunu neutažive energije za zabavom, baš je pravi špancirfestovski izvođač – glazbeno raznolik, kreativan, drugačiji, istovremeno tradicionalan i avangardan. Njihov autentični zvuk nikog ne ostavlja
ravnodušnim pa neće ni varaždinski Korzo u subotu, 19. kolovoza.

20.08. nedjelja – Soul Sisters
Nedjeljna večer savršen je trenutak za malo soula, plesa i ljubavnih harmonija. Grupa Soul sisters sastavljena je od sjajnih i iskusnih glazbenica i glazbenika spojenih ljubavlju prema autentičnom i vječnom zvuku 70-tih, a na Špancirfest dolaze oboružani iskustvom nastupa na brojnim pozornicama po Hrvatskoj, Italiji, Austriji, Mađarskoj i Sloveniji.
Repertoar najvećih svjetskih hitova tog razdoblja, začinjen vlastitim pjesmama, neće razočarati nikoga, a sve što vi trebate napraviti je napuniti srce ljubavlju i obuti cipele za ples.

21.08. ponedjeljak – Natali Dizdar
Malo koji vokal u Hrvatskoj s takvom lakoćom prelazi (zamišljene) granice žanrova i stilova, kao Natali Dizdar. Od prvog tona kojeg je otpjevala kao mlada pjevačica na prvom hrvatskom pjevačkom reality showu, bilo je jasno da se radi o iznimnom vokalu, a njezina karijera potvrdila je ne samo pjevačku kvalitetu već i istančan ukus za odabir autora i pjesama koje dodiruju pop, rock, soul i RnB.
Ovjenčana priznanjima i nagradama, hitovima i suradnjom s nekim od najvećih autorskih imena, Natali Dizdar istinska je hrvatska pjevačka zvijezda koja ima baš sve, a od ponedjeljka 21. kolovoza moći će u svoj dnevnik upisati i nastup na 19. Špancirfestu i to na varaždinskom Korzu, što nije mala stvar.

22.08.2017. utorak – Mislim naglas // Chicago from city of rock and baroque
Kažu da je strah najveći neprijatelj kreativnosti. S obzirom da moto Špancirfesta glasi “Pokreni svoju kreativnost”, sasvim je jasno da u Varaždinu tog straha nema što dokazuje i posebna večer kreirana stvaralačkim duhom Varaždina. Utorak 22. kolovoza na Korzu donosi dvostruku dozu varaždinske kreativnosti utjelovljene u glazbi, poeziji, teatru, plesu, dizajnu i performansu.

“Mislim naglas” je performans koji je nastao suradnjom mladih varaždinskih kreativaca: pjesnika Matka Abramića, benda The Mindmills (Melanija Gradečak – flauta/vokal, Juraj Geci – gitara/mandolina, Gašper Gantar – bas i Emil Kranjčić – bubnjevi), arhitektice Kristine Škrokov te dizajnera Antonija Mohenskog. Performans predstavlja proces stvaranja glazbe i poezije uživo, a cilj mu je potaknuti na promjenu, pomicati granice te stvoriti okruženje koje pokazuje kako se
ne treba bojati vlastitih pogrešaka.

“Chicago from city of rock and baroque” je show koji spaja glazbu, ples i teatar, inspiriran kultnim mjuziklom “Chicago”, a posebno je važno što se radi o potpuno domaćoj, varaždinskoj produkciji. Izvođači su mladi varaždinski umjetnici iz domene plesa, glume, glazbe i gimnastike, a ta raznolikost umjetničkih izričaja stvara iznimno zanimljiv spoj, pravi “fusion” glazbeno-plesnog stila klasičnih, starijih mjuzikala s modernim, urbanim zvukom i pokretom. Ovu jedinstvenu varaždinsku produkciju izvode mladi i talentirani varaždinski umjetnici: Neven Stipčić, Ana Brđanović, Sara Džaferi, Vinka Kovač, Filipa Zubić, Ida Šoltić, Petra Kerhoni, Klara Markotić, Karlo Bernik i Elena Milenković, a koncept i koreografiju potpisuje Maja Kućar.

23.08. srijeda – B & the Bops
Ono čega nikad nije dosta je dobar stari rock’n’roll, a “B and the Bops” su savršen odgovor na tu potrebu koja premošćuje generacije. Taj poznati zagrebački rockabilly/rock’n’roll band iza sebe ima mnogo kilometara europskih turneja i festivala, izdali su dva albuma, a dok pripremaju treći, skočit će do Špancirfesta i odsvirati pravu rock gažu na Korzu.

24.08. četvrtak – Zsa Zsa & Saša Maček
Zsa Zsa ima veliki ovogodišnji hit, fantastičan glas i neodoljiv šarm. U glazbi je od malih nogu, a sposobna je otpjevati sve što poželi. Ona je istovremeno i diva i djevojka iz susjedstva, a njezin moderni pop ono je što je hrvatskoj glazbenoj sceni baš trebalo. Iako nije stranac u Varaždinu, nastup na Korzu 24. kolovoza bit će i za Zsa Zsu i publiku Špancirfesta uzbudljiva prilika za uživanje u glasu o kojem ćemo još mnogo, mnogo slušati.

25.08. petak – Cat Paws
Tko voli klasične plesne ritmove iz razdoblja kada je rock bio mlad, a rockeri su furali kokotice, neće propustiti nastup rockabilly atrakcije Cat paws na varaždinskom Korzu, koji će se pretvoriti u filmski plesnjak nalik na scenu uz kultnog “Briljantina”. Napravite frizuru, lijepo se odjenite i izvucite iz sebe skrivenog Travoltu uz vječni rockabilly zvuk.

26.08. subota – Songkillers
Definicija urbanog funky zvuka, vrhunski bend i biografija vrijedna filma – to su Songkillersi.
Pustimo sad povijest jer Bane i ekipa još su tu, još uvijek su cool, sviraju puno i dobro te je došlo vrijeme da zabave tisuće posjetitelja Špancirfesta svirkom na varaždinskom glavnom trgu u najboljem mogućem terminu – druge festivalske subote, 26. kolovoza.

27.08. Nedjelja – Scifidelity Orchestra // Irma Dragičević
Scifidelity Orchestra stilom i zvukom donosi vanzemljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu. Vješti meštri na instrumentima koji su brusili zanat u svim uglovima galaksije garantiraju nezaboravan glazbeno scenski doživljaj na varaždinskom Korzu, bez obzira radi li se o univerzalnim jazz standardima ili originalnim autorskim djelima. Ovaj bend donosi znanstveno-fantastičnu energiju, koja ima svemirsku moć pokrenuti doslovno svakog, a varaždinski Korzo pretvorit će u galaktički plesni podij.

Mlada i nagrađivana varaždinska pjevačica Irma Dragičević u svoj je portfolio već unijela akademiju na Broadwayu, studira pjevanje, a iza sebe ima mnogo uspješnih nastupa i gostovanja, među kojima se posebno ističu Lisinski te HNK u Zagrebu. Naravno, uz mnogo talenta, rada i pjevanja, stižu i nagrade i priznanja, a kako posebno voli mjuzikle, za ovogodišnji Špancirfest, na kojem će nastupiti prvi put, Irma je odlučila na Korzo donijeti malo broadwayskog glamura te će na koncertu pod imenom “Musical Night” izvesti najpoznatije songove velikana poput Georga Gershwina, A. L. Webbera i drugih.

STANČIĆ – KONCERTI

18.08. petak – Marko Louis
On je iznimno talentirani autor, glazbenik, producent i pjevač, koji miješa balkanski i orijentalni zvuk s primjesama jazza, funka, popa i reggaea stvarajući nešto što bi se moglo nazvati soul-pop-balkan. Surađivao je s umjetnicima iz cijelog svijeta, od regije do Indije, a njegova intimna i osobna glazba ima snagu dirnuti i potaknuti na razmišljanje. Neki ga se možda sjećaju kao člana iznimnog St. Louis benda, jednog od najboljih klupskih sastava s ovih prostora, a ovaj puta na Špancirfest, na divni Stančić, dolazi u autorskom izdanju.

21.08. subota – Nipplepeople
Nitko ne zna tko stoji iza maski ovog electro-pop dua. Ne znamo im imena, lica, nadimke, tko su, odakle dolaze i što im je cilj. Ono što znamo je da stvaraju sjajnu glazbu; samo se sjetite hita “Sutra” odnosno još svježe obrade pjesme “Frka” Zdenke Kovačiček. Znamo i da su nastupali na svim značajnijim festivalima u regiji (EXIT, Hartera, Terraneo, Sea Dance, Sea Star itd.) te da je bilo krajnje vrijeme da si taj niz ukrase Špancirfestom, a to će učiniti prve festivalske subote na Stančiću.

20.08. nedjelja – Gretta
Kada je 2014. hit “Malena” pokorio top liste te osvojio Porina, bilo je to zasluženo priznanje izvrsnom zagrebačkom alter-rock bendu Gretta za njihov desetogodišnji rad na hrvatskoj rock sceni. Moderni, čvrsti, usvirani i talentirani, momci iz Grette na Špancirfest dolaze u naponu snage, željni svirke, a za uživanje u vrhunskom koncertu dobrog rock benda nema boljeg mjesta i vremena od Stančića prve festivalske nedjelje, 20. kolovoza.

21./23.08. ponedjeljak – DJ Pintha
Pintha InDaHouse popularni je varaždinski DJ s petnaestogodišnjim stažem na klupskoj sceni. Pripadnik je poznatog hrvatskog house labela Blacksoulmusic te sudionik Police DJ battle projekta Otvorenog radija za najboljeg hrvatskog DJ-a 2011. godine. Surađivao je s bezbroj renomiranih DJ imena, a popis njegovih referenci beskonačan je, kao i njegovi zabavni plesni setovi koje ćete imati prilike iskušati na Stančiću u ponedjeljak 21. i srijedu 23. kolovoza.

22.08. utorak – DJ E-base
Jedan od najpoznatijih i najpopularnijih hrvatskih DJ-a i producenata, koji je mix-pult dijelio s imenima poput Faithless, Maceo Plex, Marc Spoon, Paul van Dyk, Timo Maas, Tiesto, Eric Prydz, Basement Jaxx, Shapeshifters, Freemasons, Dirty South, Sander Kleinenberg, Roger Sanchez, ne treba niti jedno dodatno slovo predstavljanja. Taj vrhunski podizač atmosfere nastupa na Stančiću čak dvije večeri, za dvostruku dozu zabave: u utorak 22. i četvrtak 24. kolovoza.

25.08. petak – Nikola Marjanović
Jedan od najboljih vokala u regiji, čovjek koji je u karijeri prošao sve, svirao u vrhunskim bendovima, osvajao Porine, snimio neke od najboljih obradi na ovim prostorima i zakucao nekoliko hitova, iznimno je talentirani glazbenik i zabavljač. Što god radio i gdje god nastupao, nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a njegov repertoar i karizma jamče dobar provod što će reći da se nastup Nikole Marjanovića na, mnogima najdražem varaždinskom trgu s jednim od najboljih pogleda u Hrvatskoj, ne smije propustiti.

26.08. subota – Jakša Jordes & DJ Kresh
Što iznimni glazbenik može napraviti nakon uspješne petnaestgodišnje sviračke karijere i stalnih nastupa s najznačajnijim i najpoznatijim hrvatskim izvođačima (Jinx, Let 3, Darko Rundek, Pips, Chips & Videoclips, Neno Belan, Majke itd)?
Pa osvojiti nove glazbene vrhunce, a Jakši Jordesu to je itekako pošlo za rukom svojim slobodnim improvizacijama u nastupima s house i electro DJ-ima. Na talent, kvalitetu i uspjeh nisu ostali imuni ni veliki izdavači, producenti ili DJ zvijezde s kojima je surađivao (Roger Sanchez, Luke Neville, Lisa German, Dean Rigg, Chris Ballay ili Alfred Azzetta), a imuna neće ostati ni rasplesana publika na Stančiću druge festivalske subote Špancirfesta.

27.08. nedjelja – Mangroove
Zagrebački neo-soul-funk duo Mangroove poznajete po zaraznom ambijentalnom zvuku, divnim melodijama i sanjivom baršunastom vokalu s etera svih urbanih radija u Hrvatskoj. Na zagrebačkoj klupskoj sceni postoje od 2003. godine, do sada su izdali više albuma, snimili puno prelijepih spotova, a opuštena, ljetna, čak i nostalgična atmosfera kojom zrače biti će pravi groovasti oproštaj od 19. Špancirfesta na Stančiću.