‘Smooth Simplicity’ stiže na police trgovina, a bend putuje u Beograd odakle kreće turneja

by stu 22, 2017Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

‘Smooth Simplicity’ naziv je dugo očekivanog albuma šibenskog electro fusion benda The Fogsellers koji će svoj studijski prvijenac, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, pustiti u prodaju u četvrtak, 23. studenog.

– Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja – kazao je frontman šibenskih ‘prodavača magle’ Mirko Rak.

Mastering tonskih zapisa bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju ‘Božo’, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu.

Izlazak svog prvijenca u četvrtak, The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji koja istoga dana započinje u klubu KC Beograd, a dan kasnije nastupit će u Owl clubu u Novom Sadu.

Fikcio Monger Live Set

Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupiti u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set.

Foto: Nino Šolić

Kući sviraju 22. prosinca za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl ‘Sono Koloro’ koji, uz gostovanje brojnih solista, drugi put ove godine održavaju na daskama koje život znače Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku.

Za izgled albuma ‘Smooth Simplicity’ pobrinuo se nagrađivani šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić.

The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bass), Saša Đurica Sale (drums) i Ivan Ković (guitar).