Podijeli objavu

‘Smooth Simplicity’ naziv je dugo očekivanog albuma šibenskog electro fusion benda The Fogsellers koji će svoj studijski prvijenac, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, pustiti u prodaju u četvrtak, 23. studenog.

– Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja – kazao je frontman šibenskih ‘prodavača magle’ Mirko Rak.

Mastering tonskih zapisa bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju ‘Božo’, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu.

Izlazak svog prvijenca u četvrtak, The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji koja istoga dana započinje u klubu KC Beograd, a dan kasnije nastupit će u Owl clubu u Novom Sadu.

Fikcio Monger Live Set

Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupiti u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set.

Foto: Nino Šolić

Kući sviraju 22. prosinca za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl ‘Sono Koloro’ koji, uz gostovanje brojnih solista, drugi put ove godine održavaju na daskama koje život znače Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku.

Za izgled albuma ‘Smooth Simplicity’ pobrinuo se nagrađivani šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić.

The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bass), Saša Đurica Sale (drums) i Ivan Ković (guitar).