Podijeli objavu
“Album je čišćenje prašine pod tepihom, svega što si bacao pod sofu blefirajući da ćeš jedan dan počistiti. I onda sve što te muči postanu pjesme, jedan dan, ili malo po malo. Ne zanimaju nas površnosti, nego upravo crno pod noktom, saft svih demona s kojima šećeš. To su te neke mantre na loše dane; biti ćeš bolja pjesma no što si tjedan, bolja pjesma no što si osoba, bolja pjesma nego stid. Uglavnom, pišemo da podijelimo; muči te ovo? Kul, mene isto. Što ćemo s tim? Idemo pjevati, možda prođe.” – kazao je Filip Riđički.

Pred nama je album prvijenac intrigantnog zagrebačkog benda Lika Kolorado. Album “Smiješ zaurlat” kroz deset moćnih pjesama uvodi nas u njihov svijet nesigurnosti, jala, mržnje, ljubomore, nesavršenosti i suočavanja sa pitanjima i situacijama koje u svakodnevnom životu “bacamo pod tepih”.

„Debitantsko izdanje zagrebačke četvorke predstavlja seriju od deset pjesničkih dijaloga o konfliktu karaktera, kratkih umjetničkih skica koje vibriraju u svojoj živosti i emociji. Albumom dominiraju poetski tekstovi koji seciraju mahom ljubavne odnose, a ljepoti tih mini drama dodatno pridonose glazbene kulise lišene svake pretencioznosti i uvježbana glumačko-vokalna ekspresija Filipa Riđičkog. „Smiješ zaurlat” intrigantan je glazbeni prvijenac koji sugerira iznimnu zrelost Like Kolorado kao benda koji u ovoj formi na sceni funkcionira tek koju godinu.” – Emanuela Tomino, Mixer.hr

„Novi bend Lika Kolorado je iskusna ekipa s naše indie scene, pa uopće ne čudi da je već najavni singl “Kralj” vrlo zrelo djelo koje asocira na britansku glazbenu scenu ’90-ih sa specifičnim lirskim rješenjima. Kao i svaka britpop himna, tako je i “Kralj” vrlo prozračna i radiofonična.”  – Siniša Miklaužić, Muzika.hr

Album je snimljen u zagrebačkom Morris studiju i Kod Markija, a za miks i mastering su zaslužni Nikola Vranjković i Dejan Lalić Lale, Ivan Petrović (“Sigurno”) te Mark Mrakovčić (“Smiješ zaurlat” i “Kralj”).

Lika Kolorado osnovani su 2016. godine i već na samim počecima plijene pažnju na svirkama po festivalima i klubovima diljem Hrvatske. Svoju kvalitetu potvrđuju pobjedom na HaGeef-u, najvećem i najdugovječnijem nacionalnom demo festivalu, kao i ulaskom u finale Karlovačko RockOff-a.

U petak, 9. ožujka Lika Kolorado u KSET-u predstavlja svoj debitantski album “Smiješ zaurlat”!

Ulaznice po cijeni od 20 kuna u pretprodaji mogu se nabaviti u KSET-u i Dirty Old Empireu, dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 30 kuna.