Slovenska pop zvijezda Alya prvi put na CMC festivalu!

by lip 6, 2019CMC festival, Domaća glazba, Festivali, Vijesti

Atraktivna pjevačica Alya odlučila je zapjevati i na hrvatskom jeziku!

Odličnim singlom ‘Sedam dana na moru‘ predstavit će se hrvatskoj publici uživo na vrućoj pozornici ovogodišnjeg CMC festivala u Vodicama.

Alya je vrsna vokalistica i jedna od najprepoznatljivijih slovenskih pop umjetnica i live izvođačica. Svoj prvi album izdala je 2004. godine, a nakon brojnih osvojenih glazbenih nagrada (Srf, Diamant, MMS, Zlatna i Platinasta ploča, Pesem leta), 2016. godine odnijela je i pobjedu na festivalu Melodije morja in Sonca (MMS) s pjesmom ‘Srce za srce’. Na slovenskom natjecanju za pjesmu Eurovizije EMI 2015. godine s Nenom Belanom izvela je pjesmu ‘Missunderstanding’, a među njezinim najuzbudljivijim koncertima svakako je ‘Koncert u zraku’, kojeg je na 4500 stopa izvela s Massimom!

Foto | Tibor Golob

Do sada je objavila tri studijska albuma (Alya, Non Stop, Car), a u veljači ove godine za Dallas Records Slovenija, izdala je i svoje četvrto studijsko izdanje ‘Iz dnevne sobe’, nastalo u suradnji s producentom Dejanom Radičevičem (Vatra, Siddharta).

Svestrana Alya ima i vlastitu liniju pjenušca ‘Penina Alya’, a osim po svojoj smjelosti, privlačnosti i temperamentu, poznata je i po energičnim koncertima koji publiku nikada ne ostavljaju ravnodušnom! Tako je 2015. godine, kao pozvana gošća, pjevala na ceremoniji otvaranja Svjetskog rukometnog prvenstva  u Kataru, a sudjelovala je i u stvaranju himne ‘Live it’ koja danas broji više od 6 milijuna pregleda na Youtubeu.

Inače, pjesma ‘Sedam dana na moru’ već je hit u Sloveniji sa preko milijun pogleda na YouTubeu pod imenom ‘Dobro jutro življenje’, a tekst za hrvatsku verziju napisao je autor brojnih uspješnica Nenad Ninčević. Potpisnik glazbe i aranžer Raay poznati je hitmaker koji već surađivao s raznim domaćim izvođačima. Raay je napravio savršenu ljetnu pjesmu koja je uz atraktivnu Alyu jednostavno morala zablistati i u Vodicama i u domaćem eteru.

Sigurni smo da će Alya svojim šarmom brzo osvojiti i domaću publiku, a još jedna stepenica u tom smjeru biti će i njen nastup na ovogodišnjem Šibenskom festivalu. Za početak uživajmo u ‘Sedam dana na moru’.