Siniša Škarica: ‘Nagradi rodnoga grada nije mjesto u najlipšoj veltrini tinela, nego u srcu’

by ruj 28, 2017Domaća glazba, Vijesti

Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća, uoči Dana grada Šibenika i blagdana, njegovog zaštitnika, sv. Mihovila, u šibenskom kazalištu su dodijeljena priznanja ovogodišnjim laureatima – piše sibenskiportal.rtl.hr

Uz prigodne video priloge o nagrađenima, Nagrada Grada Šibenika za životno djelo uručena je Siniši Škarici, za izniman doprinos razvoju hrvatske glazbene industrije i glazbene umjetnosti grada Šibenika i Hrvatske.

U ime svih nagrađenih Siniša Škarica je zahvalio riječima kako mu je sve ovo kao san.

Nije da nisam dobivao nagrade i priznanja i nacionalnog značaja, ali ovo je Nagrada Grada Šibenika za životno djelo. Kad sam jučer odlazio iz Zagreba dobri prijatelj Željko Ivanjek mi je čestitao i rekao kako sam sada kada sam osvojio svoj rodni grad, osvojio čitav svijet. Ja se zaista osjećam kao da sam na vrhu svijeta. Priznanju i nagradi koje dobivate od svog rodnog grada, grada koji tako volite, mjesto nije na zidu ili u najlipšoj veltrini tinela, nego ravno u srcu. Uvjeren sam iz razgovora da takvi osjećaji preplavljuju i sve laureate i mogu u njihovo ime izraziti zahvalnost onima koji su nas predložili za nagradu, Gradskom vijeću Šibenika što je to prihvatilo i donijelo odluku da nas učini sretnima i ponosnima, poručio je Škarica uz velika hvala svima i čestitku u povodu blagdana sv. Mihovila.