Podijeli objavu

Legendarni sastav Simple Minds, koji predvodi glazbenik i pjevač Jim Kerr, u više od četiri desetljeća postojanja prodao je više od 60 milijuna albuma, a njihove su pjesme i izdanja osvojili glazbene ljestvice diljem svijeta.

Nakon više od 40 godina bavljenja glazbom, Simple Minds su najavili kompilaciju koja na jednom mjestu okuplja najveće hitove njihove karijere. Presjek njihovih najuspješnijih pjesama nosit će naziv „40: The Best Of 1979 – 2019“, a svjetlo će dana ugledati 1. studenog ove godine.

Kompilacija „40: The Best Of 1979 – 2019“ obuhvaćat će raznolike faze stvaralaštva sastava: od početne, eksperimentalne faze pa sve do razdoblja u kojem je započela njihova dominacija glazbenim ljestvicama. Izdanje će uključivati i uspješnice s prošlogodišnjeg studijskog albuma „Walk Between Worlds“, koji se na ljestvici najslušanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu našao na četvrtom mjestu. Među brojnim utjecajnim pjesmama koje će se naći na kompilaciji neće izostati ni inovativna „Promised You A Miracle“, himnična „Waterfront“ te kolosalna „Don’t You (Forget About Me)“, a obožavatelji će imati priliku poslušati i jednu posve novu pjesmu – obradu „For One Night Only“, koju u originalu izvodi škotski kantautor King Creosote.

„40: The Best Of 1979 – 2019“ u punom će sjaju slušatelje podsjetiti na svoju žanrovsku raznolikost i kreativnost. Početak aktivnog bavljenja glazbom sastav je obilježio isticanjem u post-punk žanru te je na taj način najavio početak ispisivanja jednog od najdužih poglavlja u povijesti suvremene glazbe. Među pjesmama koje su u tom razdoblju Simple Minds učinile jednim od predstavnika britanske alternativne scene ubrajaju se „Chelsea Girls“, „I Travel“, „Celebrate“ te „Love Song“. Predstavljanje široj publici sastav je započeo 1982. godine zahvaljujući studijskom albumu „New Gold Dream“, nakon kojeg su uslijedila izdanja „Sparkle In The Rain“ te „Once Upon A Time“.

Okupljeni pod nazivom inspiriranim tekstom –„so simple minded“ – iz pjesme „The Jean Genie“, koju izvodi David Bowie, Simple Minds su glazbu započeli stvarati ’70-ih godina prošlog stoljeća te se danas ubrajaju među neke od najuspješnijih britanskih sastava svih vremena. Njihovi su albumi prodani u više od 60 milijuna primjeraka, dok su s pet izdanja dospjeli na prvo mjesto najprodavanijih albuma u Ujedinjenom Kraljevstvu: „Sparkle In The Rain“, „Once Upon A Time“, „Street Fighting Years“, „Live In The City Of Light“ i „Glitering Prize“.

Simple Minds su u proteklom desetljeću dokazali da čarolija koja ih je krasila već na početku karijere nije iščeznula, što potvrđuju redoviti nastupi po čitavom svijetu te mlađi izvođači koji Simple Minds redovito navode kao uzore. Među brojnim priznanjima koje su do danas ostvarili ističe se Q Awards Lifetime Achievement nagrada te odlično prihvaćeni, nedavno objavljeni studijski albumi. Posljednje izdanje koje je sastav objavio, „Walk Between Worlds“, njihov je najuspješnijih album u posljednjih 20 godina, a taj je uspjeh kulminirao njihovom najvećom dotadašnjom američkom turnejom.

Izdanje „40: The Best Of 1979 – 2019“ svjetlo će dana ugledati 1. studenog ove godine, a bit će dostupno u više formata: kao CD izdanje, trostruko deluxe CD izdanje te dvostruki LP. Album je do datuma objave dostupan za prednarudžbu.

Simple Minds su uz kompilaciju najvećih hitova najavili i veliku europsku turneju, koja započinje u veljači 2020. godine. Svi su datumi turneje dostupni na službenoj stranici sastava.