Silente krenuo starim stazama: “Čuvali smo ovu pjesmu za kraj jer je posebna”

Podijeli objavu

“Malo magle, malo mjesečine” naslovna je pjesma s novog albuma grupe Silente. Autor glazbe je Tibor Karamehmedović, a tekst popisuje Sanin Karamehmedović.

“Čuvali smo je za kraj jer vjerujemo da je posebna. To je pop-rock duet Doris i Tibora u stilu nekih naših starijih hitova”, rekao je Sanin.

Video spot je sniman u Dubrovniku u Kazalištu Marina Držića i u prostorijama Udruge mladih Orlando. Redatelj spota je Miran Brautović iz Palm Productions, a osim članova benda u spotu se pojavljuje i poznati dubrovački kazališni glumac Romano Nikolić.

“Za spot Malo magle, malo mjesečine htjeli smo neku neobičnu igru. Htjeli smo taj lik koji je na naslovnim stranicama naših albuma ubaciti u spot. Prošli put smo ga animirali, a ovaj put je glumac Romano Nikolić naš ‘fantom iz opere’. On je frontmen benda koji nastupa, a drugi on ga promatra iz nekog zamagljenog prostora. Marija Jozipović je body paint majstorica koja nam je pomogla da od Romana napravimo dva lika. Ganjali smo stvoriti nekakvu Dr.Jekyll i gospodin Hyde priču koju iz gledališta promatra sam bend Silente. Da bi postigli malo teatralnosti zamolili smo Kazalište Marina Držića da nam dopuste da snimamo kod njih i beskrajno im se zahvaljujemo na susretljivosti. Snimanje je bilo ludo i nezaboravno, a takav je i spot. Hvala Miranu na kameri i režiji, Mariji na makeupu i Romanu na genijalnim imitacijama naših pokreta”, dodao je Sanin.

Novi album Silentea “Malo magle, malo mjesečine” objavljen je 5. lipnja 2018., a pred grupom je povratnički koncert u zagrebačkom Domu spotova, koji je zbog promjena u rasporedu Doma sportova prebačen na 17. studenog 2018. Ako nekome novi termin ne odgovara, može vratiti ulaznicu do 30. rujna na mjesto gdje je ulaznica kupljena, svima ostalima ulaznice vrijede za 17. studenog – piše index.hr