Podijeli objavu

Prije mjesec dana otvoren pulski klub Kotač krenuo je u novu godinu s zaista bogatim programom kojeg čine slušaonice, kino večeri, izložbe, partyji i koncerti. Klub Kotač je nekomercijalni klub osnovan je od strane Seasplash kolektiva kao nadogradnja postojećoj Edusplash platformi – multimedijalnoj platformi za edukaciju i razvoj. Smješten je u prizemlju, u najluđem kutu Društvenog centra “Rojc” u Puli, na adresi Gajeva br. 3. Kotač je zamišljen kao multimedijalni prostor za proizvodnju kulture, kulturnih i edukativnih programa, projekata i suradnje.

Četvrtak, 18.1., 20-00, ulaz slobodan
Slušamo ploče je program kluba Kotač u kojem će se preslušavati značajni albumi domaće, regionalne i svjetske produkcije. Preslušavanje albuma biti će popraćeno britkim i duhovitim komentarima urednika i voditelja Borisa Bjelice Bebetta. Doznat ćete sve pojedinosti o izvođačima čije albume preslušavamo te kako su albumi nastali. Za prvo izdanje programa Slušamo ploče odabrali smo dva albuma: Prince – “Purple rain” (1984) i Beastie Boyz – “Licensed to ill” (1986).

Petak, 19.1., 22-06, ulaz slobodan

From Down to Tempo je program kluba Kotač posvećen elektroničkoj glazbi svih žanrova. U drugom izdanju gosti su labinski DJ i producentski duo Mo’ Funk & Asta Nova te mlada puležanka LI LA.

Subota, 20.1., 22-04, ulaz slobodan

Roll your Punk je program kluba Kotač posvećen punk-rock glazbi i sličnim žanrovima. Cilj je poticanje mladih da se bave glazbom, njihovo umrežavanje i međusobna suradnja bendova kao i popularizacija, prije svega domaće, ali i strane punk-rock scene. Prvi Roll your Punk u formi koncerta održan je 23. prosinca u sklopu 11. Seasplash platforme gdje su nastupili Mašinko, FOB i Kani Bastardi. Njegovo drugo izdanje biti će slušaonica na kojoj će se vrtiti punk-rock vinili, a za selekciju se brinu; DJ Rotten iz Rijeke te domaćin Dale Nixon.

Petak, 26.1., 22-04, ulaz slobodan, Galerija Makina & Klub Kotač

Otvorenje zajedničke izložbe fotografija koje su nastale tijekom prvog i drugog stupnja edukacije Osnove fotografije u 2017. godini. Nakon izložbe selimo se u Klub Kotač, u prizemlju DC Rojc, gdje će nas svestranim glazbenim odabirom zabaviti i rasplesati Marino Jurcan i Matko Banković.

Subota, 27.1., 22-04, ulaz 20kn

Nova godina i novi klub, a uz to može samo ići i novi program. Culture mu je ime, a bavit će se popularno nazvanom ”bass” scenom. Za prvi Culture odabrali smo ekipu koja definitivno zna kako se vajba u Rojcu, a niti Culture im nije strana riječ – PulaP Reggae Station. Uz njih tu je i 808 Crew, da ne bi nedostajalo fleksanja i dobrih beatova te Brada Selecta da svojom raznolikošću sve to poveže.

Srijeda, 31.1., 18-23, ulaz slobodan

Dugometražni dokumentarni film Mihajla Obrenova Kontakt koji kroz priču o underground rock sceni Novog Sada govori o sudbini rock’n’roll-a u Srbiji. U svom vremeplovu, Obrenov prolazi kroz razne faze postojanja ove živopisne i vrlo snažne scene, od 1989. godine do danas. Uz pomoć više od 140 sugovornika, gledatelj će se na duhovit i dinamičan način upoznati s povješću i geografijom alternativnog glazbenog Novog Sada – njegovim ključnim ličnostima, bendovima, supkulturnim grupama, bivšim i sadašnjim klubovima, radio i TV emisijama, bitnim koncertima, festivalima, fanzinima, ekscesima i maštovitim uradi-sam tehnikama za pravljenje instrumenata koje su primjenjivali punkeri uslijed materijalne oskudice. U pozadini se provlače motivi iz političke, ekonomske i kulturne povijesti Srbije s kraja 20. i početka 21. stoljeća koji su se neminovno odrazili na rock scenu Novog Sada: krvavi raspad Jugoslavije, sankcije i nestašice, emigriranje rock’n’roll publike, promjena kulturnog identiteta gradova, socijalno raslojavanje, pojava droge na ulicama, bombardiranje, gašenje rock’n’roll-u naklonjenih medija, emisija i klubova, atomizacija i pasivizacija javne sfere, selidba socijalne interakcije na internet, opadanje utjecaja rock’n’roll-a.