Side Effects novim spotom najavljuju izlazak albuma

Podijeli objavu

Videospotom za pjesmu “Don’t Turn Away” zagrebački rock power trio Side Effects slave izlazak svog novog albuma.

Nakon pjesme “In the Shadow of a Crumbled Fort” kojom su najavili album “Descending Rabbit Holes”, ovo je drugi singl s novog albuma te prvi videospot u kojemu se pojavljuje Petar Stojko, novi basist koji se eklektičnom rock bendu pridružio ranije ove godine.

Već sam naslov novog singla otkriva poruku koja stoji iza pjesme, a iako je tema sama po sebi možda klišej, ono što ovu pjesmu čini drugačijom je zamišljena postapokaliptična atmosfera koja je poslužila kao metafora za prenošenja osjećaja s kojima se čovjek susretne kad put do cilja postane trnovit. “Don’t Turn Away” savjet je slušatelju da ne odustaje od svojih ciljeva čak niti onda kad postane teško.

Foto: Denyken

“Nakon laganog, pomalo i romantičnog početka pjesme uz hipnotični gitarski vibrato, na refrenu vas dočeka teški čekić Alenovih bubnjeva, Petrovog petožičanog basa, fantastičnih Ivanovih gitara i glasa koji eto onako za sebe i samo utješno pjeva o tome da se ne okreće već usprkos svemu kroči naprijed.” – pjesmu opisuje Denis Mujadžić Denyken koji je snimao i režirao videospot te dodaje: “Sa svakim novim slušanjem jednostavno se prepustim ovom zaraznom spoju vrhunskog muziciranja i fantastičnog rock groove-a.”

Inače poznat kao cijenjeni glazbeni producent, o ulozi redatelja Denyken kaže: “Kao redatelju želja mi je bila sve sjajne atribute ove pjesme vizualizirati kroz dinamičan i kinetičan spot pomalo furioznog ritma te oštrih rezova,ekstremnih uglova kamere i osjetnog ubrzanja, ali i s elementima humora jer smo se, srećom, radeći na ovome usput i dobro zabavljali. To želim i Vama!”

Novi album “Descending Rabbit Holes” objavljen je 28. rujna pod izdavačkom kućom Rockshots Records. Energični trio Side Effects u progresivnim aranžmanima 11 novih pjesama predstavlja fuziju poetičnih stihova, žestokih bubnjeva, opakih bas riffova i virtuoznih gitarstičkih solaža. Ideju, glazbu i tekstove većine pjesama potpisuje Ivan Mihaljević.