Podijeli objavu

‘Za one koji ne znaju, Rod Stewart je bio velik prijatelj pokojnog šibenčana Pere Županovića Penjca’, pisalo je na Škugorovom ‘zidu’ i momentalno nas nagnalo da ga nazovemo – piše portal sibenik.in.

Ma kakav Penjac Škugi, u čemu je baza?

– To ti je bija jedan veliki šibenski playboy za kojim su žene ludile, čak i Liz Taylor. Rođen je tamo 40-ih, otprilike iza rata ili je bija koju godinu stariji, a ka mladić je preko jednog kaskadera odselija u Rim i tamo se zaposlija u jednom velikom filmskom studiju – otvorio je dušu Škugi, pun anegdota o poznatima iz svijeta glazbe i filma te jet-seterima koji se s takvim facama druže.

Penjac je neko vrijeme proveo u tom talijanskom filmskom studiju gdje je bio magnet za žene, a poslije je preselio u Los Angeles.

– Silno su se ložile na njega i bile lude za Penjcem. Ovaj kaskader, koji ga je doveo u Italiju, devedesetih mi je pričao da su stalno zapitkivale ‘dove perica, dove Perica?’, a da je najagilnija bila velika Elizabeth Taylor. Uglavnom, veza s Rod Stewartom koju spominjem, datira iz nešto novijeg razdoblja kada je jedna naša novinarka išla na filmski festival u Cannesu, ali nije imala akreditaciju – pripovijeda Škugor.

Perica Županović ju je smjestio kod sebe u vilu u elitnom naselju iznad grada, gdje je živio sa suprugom i djecom.

-Rekao joj je: ‘Ne treba ti akreditacija nego samo na vratima izgovori ‘Perica Županović’ i to će ti biti propusnica za sve premijere i intervjue koje budeš htjela raditi’, a tako je i bilo. Nekako pred završetak festivala, dan prije nego što je trebala otputovati kući, zamolila ga je da joj nabavi ulaznicu za rasprodani koncert Rod Stewarta u Nici, ali on joj je rekao: ‘Ne treba ti ulaznica, samo dođi k meni jer radim tulum za Roda’ i zaista, oko ponoći je te noći, nakon koncerta, odjednom u dvorište počela ulaziti kolona automobila. Stigao je Rod Stewart sa svojom klapom i bio je to tulum za pamćenje – govori nam Zoran Škugor, Šibenčanin koji je devedesetih izbacio na scenu neke od najvećih glazbenih zvijezda tog vremena i brinuo za njihove karijere.

Penjac je svojevremeno u Beogradu na stadionu Crvene zvezde organizirao i jednu humanitarnu nogometnu utakmicu na kojoj su strani glumci i pjevači igrali protiv zvijezda tadašnje Jugoslavije.

– Naravno, Perica se družio s Rodom, a negdje sam vidio i fotografiju Stewarta u dresu jugoslavenske reprezentacije koja je tada nastala – ispričao nam je menadžer koji živi u Zagrebu, ali sve češće se vraća u rodni Šibenik.

Ozbiljno razmišljam o tome da veći dio godine boravim u rodnom gradu, a u Zagrebu budem tek par onih zimskih mjeseci, otkrio je Škugor za sibenik.in.