Podijeli objavu

Drugu godinu za redom, predstavnici šibenske organizacije PARK zaputili su se preko granice na najveći glazbeni showcase festival u regiji – MENT Ljubljana.

Kao i svake godine i šesto izdanje bilo je podijeljeno na dva dijela: konferencijski i koncertni. Tako je od 5. do 7. veljače u kinu Šiška i M hotelu održano preko 30 edukativnih panela i radionica na kojima su sudjelovali razni glazbeni stručnjaci, a navečer su sudionici mogli poslušati izvođače iz cijelog svijeta na 14 različitih lokacija uključujući nezaobilaznu Metelkovu.

Možemo slobodno reći da je slovenski MENT jedan veliki glazbeni ‘melting pot’ koji nudi jedinstvenu priliku da se na jednom mjestu susretnu ljudi koji rade u glazbenoj industriji, glazbenici te ostali glazbeni entuzijasti.

Tu priliku ni ove godine nije želio preskočiti šibenski PARK nakon odličnog prošlogodišnjeg iskustva kad je Regius festival bio pozvan predstaviti svoj rad. Osim njihovog najvećeg projekta, Parkaši su promovirali i Kulturaljku, Membrain festival i Više Rock’n’Rolla Na Obali Mora.

„MENT je odlična prilika da predstavimo Šibenik, naš rad, međusobno podijelimo iskustva s kolegama koji se bave istim poslom i saznamo novosti iz glazbenog svijeta i možda ‘ubodemo’ neko novo ime za naše projekte“, komentirao je predsjednik PARK-a Igor Bergam i nastavio, „Među zanimljivijim panelima bio nam je onaj o ‘Festivalima između Alpa i Urala’ gdje smo na licu mjesta mogli čuti o nekim zajedničkim problemima koji muče i puno veće festivale od naših poput zagrebačkog INmusica, ili ruskog Bol festivala. Među njima je istaknuta i neadekvatna podrška lokalnih zajednica koje i dalje u potpunosti ne prepoznavaju promotivnu vrijednost takvih projekata koji iz godine u godinu privlače publiku ne samo iz matičnih država već i drugih zemalja, kao što je slučaj i s Regiusom i Membrainom.“

Koliko su im nova iskustva pomogla, saznat ćemo već u ožujku, kad će dvodijelna manifestacija Kulturaljka zakotrljati svoje jubilarno, deseto izadnje koje je najavljeno tradicionalnim koncertom 11. travnja uz Vojka V i Let 3 na novoj koncertnoj lokaciji u Šibeniku.

Hoće li se među preostalim izvođačima koje još nisu najavili naći i netko s MENT-a, saznat ćemo uskoro, poručuju.
Osim Kulturaljke, deseti rođendan ove godine slavi i Regius za koji nam organizatori potvrđuju da će biti najbolji i najveći do sad. Držite ih na oku!

Najavljeni događaji PARK-a:

10. 3. Rhapsody of Fire u klubu Azimut Šibenik
Ulaznice

11. 4. Kulturaljka w/ Vojko V & Let 3
Ulaznice

6. 8. – 9. 8. Membrain Festival 2020
Ulaznice