Šibenski BluVinil objavio novi singl “Sigurna u nas”

by svi 25, 2019Domaća glazba, Izdvojeno, Nova izdanja, Vijesti

Novim singlom ‘Sigurna u nas’ šibenski BluVinil nastavlja niz radifoničnih pjesama retro prizvuka uklopljenog u modernu produkciju, ponovo uz autorski potpis frontmena Mateja Nakića i zajednički aranžman čitavog benda.

Produkciju singla potpisuje Antonino Šimić (Greenwood Studio), s kojim dečki iz BluVinila bilježe već treću suradnju nakon singla ‘Helena’ te prethodnog ‘Moderna’. U zajedničkoj suradnji nastoje dobiti kombinaciju starijeg ex yu zvuka i modernijeg rock’n’rolla koji je obilježio njihovu generaciju, poput primjerice novog vala brit rocka i bendova kao što su Arctic Monkeys i Franz Ferdinand. 

Foto | Doringo

“Smatramo da smo po zvuku negdje između ove dvije krajnosti, tu se nalazi ono nešto naše, nešto koliko toliko autentično. To je na neki način fuzija svih naših ukusa i svih utjecaja kojima smo kroz odrastanje bili podložni. S Antoninom je ovo već treća odlična suradnja – kod njega smo domaći, možemo se potpuno opustiti, sluša svaku našu ideju i ima strpljenja za nas. Sve to je urodilo povjerenjem i odlukom da ćemo kod njega snimit cijeli prvi album”, ispričao je Matej Nakić te ujedno najavio svirku u Saxu (petak 31.5), kada će publici novi singl predstaviti i uživo.

Foto | Doringo 

Novi singl ‘Sigurna u nas’ pjesma je koja govori neizvjesnosti koju budućnost nužno donosi i o načinu na koji mi reagiramo na tu neizvjesnost. Spot je nastao u crno – bijeloj ekranizaciji mladog perspektivnog redatelja Doringa koji je tehnikom dvostruke eskpozicije vizualnom dijelu dao potpuno novu dimenziju i u spot unio filmski štih.

“Doringo je zaista inovativan u odabiru kadrova, a na setu s njim je jako opušteno. Sretni smo što smo ostvarili suradnju s njim jer je to sad već jedan niz suradnji s talentiranim redateljima, poput primjerice Ive Gavrilović čiji je spot za ‘Modernu’ nominiran na danima hrvatskog filma u kategoriji najboljeg video spota. To nam je između ostalog i velika potvrda i priznanje da sav ovaj trud kojeg ulažemo u audiovizualno zapravo nešto i znači. – nastavlja Matej Nakić.

Glazbu i tekst potpisuje Matej Nakić, u aranžmanu mu se pridružuju Bruno Jakelić, Filip Knežević i Ante Lovrić Tancalo, a mastering je napravio Dragutin Smokrović – Smokva.