Podijeli objavu

Svi ljubitelji hip hop zvuka imat će prilike čuti nešto novo i svježe u subotu, 21. prosinca u Azimutu. Tog dana će organizacija PARK proslaviti svoj 8. rođendan, a kao poklon svojim sugrađanima i gostima pripremaju nešto uhu drukčije. Nakon što su najavili Osječanina Z++ o kojem trenutno bruji cijela regionalna urbana scena, organizatori sad najavljuju i tri lokalna supporta, a to su Mladi Japanac, Sintag i Storaro.

MALI JAPANAC, pravim imenom Petar Labrović, dolazi iz Ražina i tek mu je 21 godina. U freestyle rap natjecanju Replika koji organizira Red Bull, našao se među 8 finalista u Hrvatskoj, a dobio je pohvale i od Vojka V kao i ostatka žirija za svoj nastup.

Davor Bursić aka SINTAG poznat je Šibenčanima kao polovica rap dvojca PTSP, a čak je tri puta bio prvak Dalmacije u freestyle battlovima. Aktivan je skoro desetljeće na lokalnoj underground sceni. Porijeklom iz Slavonije, u Šibenik se doselio kao student te se skučio u Ivinju.

Ante Storić STORARO kaže za sebe da je multimedijalni obrtnik. Ovaj akademski obrazovani montažer trenutno radi na TV Šibenik, a hobiji su mu snimanje spotova i filmova, pisanje kratkih priča i rapanje.

Svoj autorski materijal ove godine izdao je za nezavisnu diskografsku kuću „Slušaj najglasnije“ vlasnika Zdenka Franjića za koju su svoje albume izdali Majke, Satan Panonski, Spoons, Messerschmitt, The Bambi Molesters i drugi.

Osim autorskih materijala, ova trojica šibenskih hip-hop uzdanica, izvest će i jednu zajedničku pjesmu premijerno na rođendanu PARK-a prije nego se na pozornicu kluba popne Z++ i predstavi svoj album prvijenac „18++“. Album, kojeg je sam napisao i producirao, našao je put do publike željne modernog zvuka koji je kombinacija funka i hip hopa pa su tako njegovi videi na YouTube-u skupili više od dva milijuna pregleda, a pohvale su stigle od raznih glazbenih portala uključujući najveći – Muziku.hr. Sva ta šuškanja na vrijeme je prepoznao PARK te ga dovodi u Šibenik prije velikih festivala poput Exitovog Sea Stara koji su ga najavili za sljedeću godinu.

Tijekom devet godina djelovanja (prvu godinu u sklopu ŠUM-a), organizacija PARK dovela je u Šibenik 113 izvođača (van Županije) od kojih je većina svirala u Gradu po prvi put. Pod njihovom kapom su četiri velika događanja: Kulturaljka, Regius festival, Membrain festival i Više Rock ‘n Rolla na Obali Mora. Sljedeće godine će Regius i Kulturaljka proslaviti veliki jubilej – puno desetljeće postojanja, a kako su nam poručili iz PARK-a, program će biti dostojan velikog broja.