Šibenik ovo ljeto postaje centar svjetskog underground bass zvuka

by lip 4, 2019Festivali, Izdvojeno, Strana glazba, Vijesti

Jedan Japanac, jedan Australac, jedan Argentinac i jedan Kanađanin plus brdo britanskih DJ-eva ovog ljeta na šibenskom Membrain festivalu.

Svijetu u malom – to će ovog ljeta biti Šibenik, točnije rt i kamp Martinska na ulazu u šibenski kanal. Naime, tamo će se od 8. do 11. kolovoza skupiti najbolje od bass glazbe i kulture, a sve zahvaljujući četvrtom izdanju Membrain festivala.

Preko 80 DJ-eva, mahom iz Engleske i Nizozemske, ali i iz Japana, Argentine, Australije, Kanade, Španjolske, Portugala, Njemačke, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja Europe i regije, doputovat će u Šibenik da bi promovirali najbolje od tvrdih, razlomljenih i ostalih muzičkih stilova koji trenutno vladaju underground bass scenom. Imena je previše, i raznolika su, a one koje ćemo izdvojiti su: Loxy, DLR, Pessimist, Clarity, Presha, Threshold, Genotype, Onemind, Kolectiv, Ruffhouse, Roffelos, VRH…

Svi oni preuzet će vodstvo nad tri pozornice u tri dana full programa i zadnjim „chillout“ danom te se pobrinuti da svi posjetitelji četvrtog Membraina dožive najraznovrsnije od glazbenih žanrova kao što su DnB, Dubstep i Lo-fi, Grime, Dub, Jungle, Minimal, Garage i srodni pravci.

Izdavačke kuće i DJ kolektivi iz Bristola, Londona, Berlina i Dublina poslat će svoje najbolje pojedince da predstavljaju njihove boje ovo ljeto na novoj jedinstvenoj festivalskoj lokaciji – Martinskoj.

Publika Membrain festivala većinom su stranci čije putovnice, kad se stave na jednu hrpu, potječu iz barem 20 zemalja svijeta. U prilog tome ide i činjenica da se za ovogodišnji Membrain održalo preko 10 launch partyja diljem svijeta. Unatoč tome, organizatori misle i na regionalno stanovništvo pa tako upravo traje akcija 4+1 na festivalske i dnevne ulaznice koje se mogu pronaći u Entrio sustavu i na prodajnim mjestima.

U cijenu festivalskih ulaznica uključen je i kamp u gustoj borovoj šumi. Membrain festival realizira se u organizaciji šibenskog PARK-a i njegovih lokalnih promotora koji već gotovo desetljeće organiziraju prepoznatljive šibenske projekte Regius festival i Kulturaljku.