Severinin ‘Hazarder’ prvi Deezer singl mjeseca u Hrvatskoj!

by lis 6, 2017Domaća glazba, Nova izdanja, Vijesti

Nedavno predstavljen Severinin novi singl ‘Hazarder’ postao je prvi Deezer singl mjeseca prema novoj top listi koju je predstavila Hrvatska diskografska udruga (HDU) prateći svjetske trendove i sve veću važnost streaminga u glazbenoj industriji.

U pjesmi se uz Severinu pojavljuje i talentirani mladi glazbenik Leon, za kojeg Severina nije štedjela riječi hvale:

”Pjesma je nastala prije dvije godine i bila mi je slatka, ali tek kad je Leon otpjevao svoje dijelove i kad smo snimili spot, kojeg je maestralno režirao Lazar Bogdanović, ona je dobila pravi smisao.”

Uz singl ‘Hazarder’, među dvadeset najstreamijih domaćih pjesama u Hrvatskoj, Severina se može pohvaliti s još tri pjesme. ‘Kuda za vikend’ nalazi se na petom, ‘Mrtav bez mene’ na sedmom, dok je balada ‘Kao’ na desetom mjestu domaće top liste.

Foto: Jelena Balić

“Jako sam sretna sto su četiri moje pjesme u prvih 10 na Deezeru sto govori o tome da sam na dobrom putu za novi album. Iznenađena sam što na listi nema pjesme ‘Otrove’ koja je na YouTube-u prešla 50 milijuna pregleda.To je znak da se razlikujete. Samo nastavite tako i želim vam puno sreće!”, izjavila je Severina.

Top lista Deezer singl mjeseca predstavlja jedan novi glas publike u Hrvatskoj, a imajući u vidu da se radijska emitiranja i pjesme koje ljubitelji glazbe slušaju putem online kanala ponekad razlikuju, na ovaj način su Hrvatska diskografska udruga i Deezer željeli dati jednu novu širinu top listama i mogućnost da pjesme, koje možda ne dobiju svoje mjesto na drugim listama, postanu Deezer singl mjeseca.

Deezer singl mjeseca

HDU je pod svojim krovom već objedinio nacionalnu top listu radijskog emitiranja HR top 40 s pripadajućim regionalnim listama, službenu top listu prodaje – domaću i stranu, kao i top listu emitiranja inozemnih singlova u Hrvatskoj  ARC top 40. Budući je Deezer najveći legalni glazbeni streaming servis u Hrvatskoj sljedeći logičan korak bila je top lista najstreamanijih novih singlova na Deezeru, ponovo pod okriljem HDU-a.

Kao i ostale top liste Hrvatske diskografske udruge Deezer singl mjeseca nalazi se na web stranici Hrvatske diskografske udruge www.top-lista.hr, centralnom mjestu top listi u Hrvatskoj, a iste se naravno mogu poslušati i na Deezeru.