Sevdah spektakl uz Božu Vreću 11.8 na Tvrđavi sv. Mihovila

by kol 8, 2017Koncerti, Vijesti

Božo Vrećo, jedan najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će 11. kolovoza 2017. spektakularni koncert u Šibeniku, na otvorenoj pozornici Tvrđave sv. Mihovila, s početkom u 21 sat.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode.

Muško-ženska dualnost Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem. Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom “Pandora”. Ovoga ljeta, uoči koncerta u Šibeniku, pojavit će se i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ – radi se o snimci live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Na repertoaru Bože Vreće na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu, uz tradicionalne sevdalinke, naći će se i Vrećine autorske sevdalinke, a da bi koncertni doživljaj bio potpun, pridružit će mu se i sjajni glazbeni gosti Miroslav Tadić (gitara) i Marko Louis (klavir, tarabuk).

Koncert će zajednički realizirati producent Tomislav Kašljević i producentski tim Tvrđave kulture Šibenik.

Ulaznice kupite na eventim.hr