Podijeli objavu

Iako kroz Zagreb teče rijeka Sava, sinoć je u Tvornici Kulture Seine bujala.
Naravno, pričamo o grupi Seine, koja se sastoji od 3 člana – Boško Mijušković na basu, Dimitrij Mekotanović na bubnjevima te prateći vokal i Ivan Šćapec na akustičnoj gitari, frontmen i osnivač benda.

Radi se o malom bendu koji je u svojih 8 godina postojanja nastupao po Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini, a definitivno su se proslavili s osvajanjem prve nagrade na devetom izdanju Demofesta.
Upravo zahvaljujući Demofestu, sinoć su u Tvornici Kulture promovirali svoj prvi album, Sno Sna.

Album donosi atraktivnu kombinaciju snene gitarske razigranosti, psihodeličnih bas linija i minimalističkih bubnjarskih motiva koji se isprepliću u pjesme ljubavi i čežnje.

Koncert je započeo u 21.30. Svidjelo nam se što iako je bilo manje ljudi (oko stotinjak), vidjelo da je publika bila ciljana – svi su pozorno slušali i promatrali Seine u njihovom najboljem svjetlu. Publika je bila šarolika, pa smo tako vidjeli ljude svih naraštaja, ali su se sinoć svi sastali u malom pogonu i uživali u psihodeličnim taktovima ove zanimljive grupe.

Nakon svake pjesme je slijedio glasni pljesak i vrištanje, ali nakon izvedbi koje su uključivale i pridruženog člana Branimira Romca na klarinetu, publika je podivljala, pa su se na samom kraju i vraćali na bis, ali je koncert i dalje trajao sve skupa oko sat vremena.

Nakon samog koncerta, svi koji su htjeli su mogli kupiti album Sno sna i u vinyl izdanju, ali i u klasičnom cd izdanju.