SEAL predstavio iščekivano izdanje „Standards“!

by stu 13, 2017Izdvojeno, Nova izdanja, Strana glazba, Vijesti

Seal je objavio iščekivani album „Standards” – kombinaciju njegovog unikatnog vokala te jazz i swing klasika. S novog izdanja prethodno su objavljene pjesme „Luck Be A Lady”, „It Was A Very Good Year”, „I’ve Got You Under My Skin”, „Anyone Who Knows What Love Is” te „Autumn Leaves”.

U nešto drugačijem tonu Seal je oživio pjesme Elle Fitzgerald („I’m Beginning to See The Light”), Nine Simone („I Put A Spell on You”), Franka Sinatre („Luck Be A Lady”),…, a novo izdanje odlučio je stvarati s legendarnim glazbenicima koji su svojevremeno s istima i nastupali. Sealu su se na novom albumu pridružili glazbenici kao što su pijanist Randy Waldman (Frank Sinatra, Paul Anka), basist Chuck Berghofer (Ella Fitzgerald, Ray Charles) i bubnjar Greg Fields (Quincy Jones, Stevie Wonder).

Ne treba zaboraviti ni činjenicu da su aranžman i produkciju novog albuma „Standards” oblikovali britanski producentNick Patrick, višestruko za Grammya nominiran aranžer Chris Walden te legendarni Don Murray. Izdanje je snimano uUnited Studios koji su osnovali Bing Crosby i Sinatra te u slavnom Capitol Records studiju u Los Angelesu, gdje su Frank Sinatra, Nat „King” Cole, i mnogi drugi stvorili neke od najvrjednijih glazbenih izdanja tog vremena.

U karijeri dugoj 30 godina, Seal je prodao više od 30 milijuna nosača zvuka te broji nekolicinu GrammyBrit te Ivor Novello nagrada, a o novom izdanju kaže – Ovo je album koji sam oduvijek želio snimiti. Odrastao sam slušajući tu glazbu tako da je ovo ostvarenje snova. Bila je istinska čast surađivati s ljudima koji su svirali s meni najdražim glazbenicima, i snimati na mjestu gdje je čarolija prvi put nastala.

Novo studijsko izdanje „Standards” hrvatskoj je publici dostupno u digitalnom obliku putem Deezera i Google Playa

“Standards” – popis pjesama

 1. Luck Be A Lady
 2. Autumn Leaves
 3. I Put A Spell on You
 4. They Can’t Take That Away From Me
 5. Anyone Who Knows What Love Is
 6. Love For Sale
 7. My Funny Valentine
 8. I’ve Got You Under My Skin
 9. Smile
 10. I’m Beginning To See The Light (featuring The Puppini Sisters)
 11. It Was A Very Good Year